a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Binnen 6 weken van uw hielpijn af

  Heeft u al langere tijd last van hielpijn? Heeft u al allerlei therapieën geprobeerd zonder resultaat? Bent u het zat om te horen dat het waarschijnlijk vanzelf over gaat?

   

  Hielpijn

  Hielpijn is een klacht die in Nederland veel voorkomt. De meeste hielpijn valt onder de term hielspoor, ook wel “Fasciitis Plantaris” genoemd.

   

  Kenmerkend voor hielspoor is pijn bij belasting na een wat langere periode van rust. We noemen dat “startpijn”. Het meest bekende moment is dan ook pijn ‘s morgens bij het opstaan uit bed. Meestal neemt de pijn na enkele passen weer af echter gedurende de dag (afhankelijk van de hoeveelheid belasting) komt de pijn weer terug.

   

  Voor deze hielpijn is het huidige beleid voornamelijk afwachtend. Hielspoor is een zelflimiterend probleem (12-18 maanden). Hiernaast kunnen medicijnen worden geadviseerd en/of kan u naar een podotherapeut worden verwezen voor steunzolen. Er is weinig bewijs dat deze therapieën daadwerkelijk effectief zijn. Het afwachtende beleid is voor velen frustrerend en pijnlijk; de hielpijn kan u erg beperken in het dagelijks leven en vaak kan er voor een langere tijd geen sport beoefend worden.

   

  Behandelingen bij VoetPortaal

  Bij VoetPortaal zijn we ervan overtuigd dat hielpijnklachten ontstaan door het niet goed functioneren van de voet- en/of enkelgewrichten. Als gevolg hiervan ontstaat een gangpatroon waarbij de peesplaat overbelast raakt en uiteindelijk pijn gaat doen.

  Het niet optimaal functioneren van gewrichten in de voet en/of enkel is goed beïnvloedbaar door de combinatie van manuele therapie (ondersteund met de hamer- en dreveltechniek), tapen, correctiezolen en oefentherapie.

  Onze ervaringen in de praktijk laat zien dat deze therapie het gangpatroon dusdanig positief beïnvloedt dat een “normaal” gangpatroon terugkeert. Het normale gangpatroon zorgt ervoor dat de peesplaat niet langer wordt overbelast en de kans krijgt om te herstellen. We behandelen dus echt de oorzaak van uw klacht in plaats van de symptomen.

  We zien bij VoetPortaal zeer positieve resultaten bij het toepassen van deze behandelingstechniek. Inmiddels hebben we al veel mensen blij kunnen maken en willen we de effectiviteit van de behandeling ook wetenschappelijk aantonen.

  We hebben daarom bij VoetPortaal wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van onze behandelmethode op zowel de korte als de lange termijn. Wanneer de effectiviteit van onze methode aantoonbaar blijkt te zijn, kunnen zowel patiënten als andere zorgverleners daarvan profiteren.

   

  Hoe zag ons behandeltraject eruit?

   

  Het gehele traject bestond uit 6 bezoeken aan VoetPortaal en duurde in totaal een half jaar. De eerste 5 bezoeken volgden elkaar wekelijks op. Het laatste bezoek vond plaats een half jaar na het 5de bezoek.  Momenteel zijn er nog een paar patiënten die de controle na een half jaar zullen krijgen. Daarna zijn al onze onderzoeksgegevens compleet en hopen we snel het artikel te kunnen publiceren. De resultaten zijn tot nu toe veelbelovend!

   

   

  Vergoedingen:

  VoetPortaal heeft contracten met zorgverzekeraars voor de podotherapie maar niet voor de fysiotherapie. U ontvangt zelf de factuur en kunt deze vervolgens indienen bij uw verzekering. De kans dat de behandelingen vergoed worden is groot, als u naast uw basisverzekering ook een  aanvullende polis heeft afgesloten.  Afhankelijk van de dekking die uw zorgverzekering biedt zal het consult door uw verzekering geheel, gedeeltelijk of mogelijk helemaal niet vergoed worden.

  Wij adviseren u vooraf uw verzekeringsvoorwaarden te controleren om na te gaan of – en zoja voor welk deel – u onze behandeling vergoed krijgt. Mogelijk verlangt uw verzekering een verwijzing van een huisarts of andere arts als voorwaarde voor het mogen declareren van de kosten.

  Onderzoeker: drs. J.G. (Nanda) van der Linde, n.vanderlinde@voetportaal.nl,

  Bewegingswetenschapper en fysiotherapeut.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?