a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Binnen 6 weken van uw hielpijn af

  Heeft u al langere tijd last van hielpijn? Heeft u al allerlei therapieën geprobeerd zonder resultaat? Bent u het zat om te horen dat het waarschijnlijk vanzelf over gaat?

   

  Hielpijn

  Hielpijn is een klacht die in Nederland veel voorkomt. De meeste hielpijn valt onder de term hielspoor, ook wel “Fasciitis Plantaris” genoemd.

   

  Kenmerkend voor hielspoor is pijn bij belasting na een wat langere periode van rust. We noemen dat “startpijn”. Het meest bekende moment is dan ook pijn ‘s morgens bij het opstaan uit bed. Meestal neemt de pijn na enkele passen weer af echter gedurende de dag (afhankelijk van de hoeveelheid belasting) komt de pijn weer terug.

   

  Voor deze hielpijn is het huidige beleid voornamelijk afwachtend. Hielspoor is een zelflimiterend probleem (12-18 maanden). Hiernaast kunnen medicijnen worden geadviseerd en/of kan u naar een podotherapeut worden verwezen voor steunzolen. Er is weinig bewijs dat deze therapieën daadwerkelijk effectief zijn. Het afwachtende beleid is voor velen frustrerend en pijnlijk; de hielpijn kan u erg beperken in het dagelijks leven en vaak kan er voor een langere tijd geen sport beoefend worden.

   

  Behandelingen bij VoetPortaal

  Bij VoetPortaal zijn we ervan overtuigd dat hielpijnklachten ontstaan door het niet goed functioneren van de voet- en/of enkelgewrichten. Als gevolg hiervan ontstaat een gangpatroon waarbij de peesplaat overbelast raakt en uiteindelijk pijn gaat doen.

   

  Het niet optimaal functioneren van gewrichten in de voet en/of enkel is goed beïnvloedbaar door de combinatie van manuele therapie (ondersteund met de hamer- en dreveltechniek), tapen, correctiezolen en oefentherapie.

   

  Onze ervaringen in de praktijk laat zien dat deze therapie het gangpatroon dusdanig positief beïnvloedt dat een “normaal” gangpatroon terugkeert. Het normale gangpatroon zorgt ervoor dat de peesplaat niet langer wordt overbelast en de kans krijgt om te herstellen. We behandelen dus echt de oorzaak van uw klacht in plaats van de symptomen.

  We zien bij VoetPortaal zeer positieve resultaten bij het toepassen van deze behandelingstechniek. Inmiddels hebben we al veel mensen blij kunnen maken en willen we de effectiviteit van de behandeling ook wetenschappelijk aantonen.

   

  We zijn daarom bij VoetPortaal een wetenschappelijk onderzoek gestart naar het effect van onze behandelmethode op zowel de korte als de lange termijn. Wanneer de effectiviteit van onze methode aantoonbaar blijkt te zijn, kunnen zowel patiënten als andere zorgverleners daarvan profiteren.

   

  Wij hopen dan ook dat u wilt deelnemen aan dit onderzoek, zodat we ons nog beter kunnen inzetten voor anderen met deze zelfde klachten.

   

  Hoe ziet ons behandeltraject er uit?

   

  Het gehele traject bestaat uit 6 bezoeken aan VoetPortaal en duurt in totaal een half jaar. De eerste 5 bezoeken volgen elkaar wekelijks op. Het laatste bezoek is na een half jaar. Bij ieder bezoek zullen we aan u vragen om een aantal vragenlijsten in te vullen.

  Inhoud van de bezoeken: 

   

  BezoekTijdsduur 
  145 minVraaggesprek, lichamelijk onderzoek, echo, aanmeten zolen
  230 minEen loopbandanalyse en therapie
  330 minTherapie
  430 minTherapie
  545 minLichamelijk onderzoek, echo, loopbandanalyse, therapie
  645 minLichamelijk onderzoek, echo, loopbandanalyse, evaluatie

   

  Locatie: Het onderzoek naar “Fasciitis Plantaris” wordt uitgevoerd op de Borgloonstraat 2a, Amsterdam Nieuw Sloten.

   

  Kosten:

  Bezoek 1+2                Eerste consult podotherapie incl. zolen                         € 270,00 

  Bezoek 3 t/m 6           Fysiotherapeutische zitting per keer                             €   32,50 

   

  Vergoedingen:

  VoetPortaal heeft contracten met zorgverzekeraars voor de podotherapie maar niet voor de fysiotherapie. U ontvangt zelf de factuur en kunt deze vervolgens indienen bij uw verzekering. De kans dat de behandelingen vergoed worden is groot, als u naast uw basisverzekering ook een  aanvullende polis heeft afgesloten.  Afhankelijk van de dekking die uw zorgverzekering biedt zal het consult door uw verzekering geheel, gedeeltelijk of mogelijk helemaal niet vergoed worden.

  Wij adviseren u vooraf uw verzekeringsvoorwaarden te controleren om na te gaan of – en zoja voor welk deel – u onze behandeling vergoed krijgt. Mogelijk verlangt uw verzekering een verwijzing van een huisarts of andere arts als voorwaarde voor het mogen declareren van de kosten.

  Onderzoeker: drs. J.G. (Nanda) van der Linde, n.vanderlinde@voetportaal.nl,

  Bewegingswetenschapper en fysiotherapeut.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?