a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

Achillespeesontsteking

Achillodynie

WAT IS EEN ACHILLESPEESONTSTEKING?

De achillespees zit aan de achterkant van het hielbeen en gaat over in de kuitspier. Achillespeesklachten kunnen op verschillende plekken ontstaan: zowel bij de aanhechting, het verloop, als de slijmbeurzen aan de achterzijde van het hielgebied.

 

WAT ZIJN DE KLACHTEN BIJ ACHILLESPEESONTSTEKING?

Een achillespeesontsteking is te herkennen aan een heftige pijn bij de achillespees, aan de achterzijde van het hielgebied. Vaak al direct zodra in de ochtend de eerste stap gezet wordt. Ook kan de achillespees stijf aanvoelen bij het begin van de (sportieve) belasting. In rust nemen de klachten vaak af.

 

HOE ONTSTAAT HET?

Een probleem aan de achillespees ontstaat niet omdat er te hard op de hiel geland wordt of omdat het hielbeen teveel bewogen wordt. Meestal zit de ontsteking net iets boven de achterkant van de schoen zodat ook te strakke schoenen die teveel tegen de achillespees drukken waardoor deze gaat irriteren, zelden de oorzaak is.

Een achillespeesontsteking ontstaat omdat in het afwikkelingsproces het grote teengewricht niet kan buigen na het neerzetten van de voet. Op het moment dat de grote teen niet wil buigen, kan het hielbeen namelijk niet omhoog. Ondertussen komt het onderbeen door de snelheid van uw bovenlichaam wel naar voren. Het gevolg is dat de achillespees steeds harder moet gaan trekken om het hielbeen van de grond te krijgen. Uiteindelijk ontstaan kleine scheurtjes in deze pees die voor een ontstekingsreactie ter plaatse zorgen.

 

WAT KUNT U DOEN ALS U EEN ACHILLESPEESONTSTEKING HEEFT?

Enerzijds is een bezoek aan de fysiotherapeut aan te raden, anderzijds een bezoek aan de podotherapeut. De fysiotherapeut zal stretchoefeningen geven, waarbij de achillespees anders wordt belast en de stabiliteit van de voet verbetert.

 

BEHANDELING VAN ACHILLESPEESONTSTEKING DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

De VoetPortaal podotherapeut zal proberen te achterhalen waaròm het grote teengewricht niet goed werkt en trachten om de oorzaak weg te nemen.
Zodra de afwikkeling via het grote teengewricht weer mogelijk is, is ook de belangrijkste belemmering voor het juist buigen van het hielbeen weggenomen. Het hielbeen kan dan op het juiste moment weer van de grond komen.
Het is op voorhand niet altijd duidelijk waar het probleem van de grote teen zit, daarom is het vaak even zoeken wat nu de hoofdoorzaak is.
Vaak is daarbij een blokkade in het enkelgewricht een oorzaak van het niet kunnen buigen van de grote teen. Daarnaast kan het ook een probleem in de middenvoet of in het grote teengewricht zelf zijn.
Op het moment dat de oorzaak is gevonden, zal de podotherapeut van VoetPortaal proberen deze oorzaak door middel van manuele therapie weg te halen. Deze behandeling zal een verminderde trekkracht op de achillespees tot gevolg hebben.
Onder begeleiding van een fysiotherapeut kan de achillespees vervolgens getraind worden zodat deze ook weer volledig gebruikt kan worden en u duurzaam van uw klachten verlost bent.
De fysiotherapeut zal stretchoefeningen geven, waarbij de achillespees anders wordt belast en de stabiliteit van de voet verbetert.

Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?