a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Achillespeesontsteking

  Achillodynie

  WAT IS EEN ACHILLESPEESONTSTEKING?

  Een achillespeesonsteking (tendinitis achillis) is een (niet bacteriële) ontsteking van de achillespees. De achillespees zit aan de achterkant van het hielbeen en gaat over in de kuitspier.

   

  WAT ZIJN DE KLACHTEN BIJ ACHILLESPEESONTSTEKING?

  Een achillespeesontsteking is te herkennen aan een heftige pijn bij de achillespees aan de achterzijde van het hielgebied. De pijnklachten kunnen zich op verschillende plekken van de pees ontwikkelen:  bij de aanhechting op het hielbeen, in het verloop van de pees en bij de slijmbeurzen aan de achterzijde van het hielgebied.

  De eerste stappen in de ochtend kunnen erg pijnlijk zijn.  Verder kan de achillespees stijf aanvoelen aan het begin van (sportieve) belasting. In rust nemen de klachten vaak af.

   

  HOE ONTSTAAT HET?

  Een achillespeesontsteking/klacht ontstaat niet omdat er te hard op de hiel geland wordt of omdat het hielbeen teveel bewogen wordt. Ook de bewering dat te strakke schoenen -die tegen de achillespees zouden drukken- de irritatie veroorzaken is incorrect. Meestal zit de ontsteking juist net iets boven de achterkant van de schoen.

  Wat veroorzaakt een achillespeesontsteking dan wel?

  Een achillespeesontsteking ontstaat wanneer er, in het afwikkelingsproces van de voet tijdens het lopen, de voet te laat “stabiel” wordt. Hierdoor kan het grote teengewricht niet buigen na het neerzetten van de voet. Op het moment dat de grote teen niet wil buigen kan hierdoor het hielbeen  niet omhoog. Intussen komt het onderbeen -door de snelheid van uw bovenlichaam- wel al naar voren. Het gevolg is dat de achillespees steeds harder gaat  trekken om het hielbeen van de grond te krijgen. Er ontstaan uiteindelijk kleine scheurtjes in de achillespees die voor een ontstekingsreactie ter plaatse zorgen.

   

  BEHANDELING VAN ACHILLESPEESONTSTEKING DOOR VOETPORTAAL

  Een therapeut van VoetPortaal zal proberen te achterhalen waarom het grote teengewricht niet goed werkt en trachten om de oorzaak hiervan weg te halen . Zodra de afwikkeling via het grote teengewricht normaliseert, kan het hielbeen op het juiste moment weer van de grond omhoog komen zonder dat de achillespees hiervoor hard hoeft te trekken/weerstand ondervindt.

  Het is op voorhand niet altijd duidelijk waar het probleem van de grote teen zit, daarom is het vaak goed zoeken naar “de hoofdoorzaak”. Vaak zijn blokkades in de enkel en/of voet de kern van het probleem.

  De podotherapeut van VoetPortaal probeert deze oorzaak, met behulp  van manuele therapie, weg te halen. Deze behandeling zal een verminderde trekkracht op de achillespees tot gevolg hebben.

   

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?