a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Beenlengteverschil

  Een beenlengteverschil wordt regelmatig aangewezen als oorzaak van veel klachten. En dat kan ook, maar eigenlijk altijd in combinatie met andere verstoringen van het bewegingsapparaat.

  Daadwerkelijk beenlengte verschil

  Vrijwel iedereen heeft een beenlengteverschil. Het definitieve lengteverschil tussen beide benen wordt  bereikt wanneer het lichaam is uitgegroeid. Dat is rond het 17de/18de  levensjaar. Het lichaam kent allerlei opties om met een beenlengteverschil toch pijnvrij te functioneren. Over het algemeen wordt een beenlengteverschil tot 1 centimeter niet als storend ervaren. In menig orthopedisch leerboek is dat zelfs 2 centimeter.

  Bij VoetPortaal wordt er gekeken of er een afwijkend looppatroon aanwezig is. Mocht dit looppatroon zich verbeteren met een verhoging van één van de hielen, dan wordt het pas als zinvol ervaren om dat toe te passen.

  Het exacte beenlengteverschil is dus eigenlijk niet zo belangrijk.

  “Schijnbaar” beenlengteverschil

  Naast een daadwerkelijke lengteverschil tussen twee benen kan er ook sprake zijn van een “ schijnbaar”  beenlengteverschil. Er kan in het bekken een draai ontstaan tussen de linker- en rechterbekkenhelft.  Zo’n draai in het bekken geeft, wanneer u staat, een verschil in hoogte van uw bekkenrand.

  Hiernaast zorgt een draai (torsie) in het bekken voor een verschil in het looppatroon tussen beide benen. Bij veel lichamelijke klachten is de oorzaak vaker het schijnbare beenlengteverschil dan het daadwerkelijke beenlengteverschil.

  ONZE AANPAK

  Als klachten zich voordoen die vermoedelijk met beenlengteverschil samenhangen, onderzoeken wij eerst of het gaat om een daadwerkelijk beenlengteverschil of om een schijnbaar beenlengteverschil. Dat is belangrijk omdat de behandeling verschillend moet zijn.

  We analyseren als eerste of het bekken wel of niet getordeerd is. Zoja, dan is de passende behandeling manuele therapie. Deze kan het probleem volledig of grotendeels verhelpen. En de artsen en therapeuten van VoetPortaal zijn daarin gespecialiseerd.

  Als vaststaat dat de problemen niet (of niet langer) voortvloeien uit een getordeerd bekken maar uit een daadwerkelijk beenlengteverschil, gaan we ertoe over om één van de hielen in het schoeisel zodanig te verhogen dat het probleem op deze wijze kan worden verholpen.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?