a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Charcot voet

  Een complicatie van suikerziekte

  WAT IS EEN CHARCOT VOET?

  Een Charcot voet is een complicatie van suikerziekte. Het is een serieuze aandoening waardoor uw voet kan veranderen en doorzakken. U gaat hierdoor steeds moeilijker lopen. Tijdige signalering en behandeling zijn enorm belangrijk. Doorlopen met een Charcot voet is riskant: het kan leiden tot beperkingen en zelfs tot invaliditeit. Gelukkig komt een Charcot voet niet vaak voor.

   

  WAT ZIJN DE KLACHTEN BIJ EEN CHARCOT VOET?

  Heeft u suikerziekte en is een van uw voeten zonder reden warm, rood, dik of pijnlijk? Of past uw schoen opeens niet meer? Zoek direct contact met een specialist. U heeft mogelijk een beginnende Charcot voet.

   

  HOE ONTSTAAT EEN CHARCOT VOET?

  Suikerziekte tast uw zenuwen en bloedvaten aan. Daardoor kan het zijn dat  u minder gevoel in uw voeten krijgt. Dit maakt u gevoeliger voor het ontwikkelen van wonden, drukplekken en eeltvorming. Wanneer u deze minder snel voelt, bestaat de kans dat u hier ongemerkt op doorloopt. De voet krijgt in dit geval onvoldoende rust om te herstellen. Uw voet kan gaan ontsteken. Als gevolg van de ontsteking worden de botten brozer (osteoporose). Uiteindelijk kan uw voet gaan vervormen en doorzakken.

   

  WAT KUNT U DOEN OM HET RISICO OP EEN CHARCOT VOET TE VERMINDEREN?
  • Houdt uw bloedsuikerwaarden nauwlettend in de gaten.
  • Loop niet op blote voeten maar draag altijd sokken, schoenen of pantoffels.
  • Controleer uw voeten en tenen elke dag op wonden, drukplekken, roodheid en zwelling.

  Uw podotherapeut kan u hierbij helpen en geeft u graag advies over de beste verzorging van uw voeten.

   

   

   

  Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?