a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Informatie over de correctiezolen

  Informatie over de correctiezolen voor een optimaal gebruik

  Uw lichaam moet wennen

  Wanneer u de correctiezolen gaat dragen, heeft het lichaam enige tijd nodig om zich aan te passen. Dit kan zich de eerste paar weken uiten in spierpijn. Als u veel klachten van de correctiezolen ervaart adviseren wij u om het dragen van de zool rustig op te bouwen.

  In de meeste correctiezolen van VoetPortaal zit de eerste corrigerende verhoging redelijk ver naar achter, dichtbij de hiel. Dit betekent dat deze verhoging kan duwen in uw hiel.

  In de eerste instantie kan dit onplezierig zijn. Het gaat hier dus niet om een “fout” in de zool. De locatie van de verhoging is nauwkeurig geplaatst en heeft als doel om uw voet te activeren.

   

  Draag de correctiezolen, wanneer u eraan gewend bent geraakt, zo frequent mogelijk. Zo wordt uw voet langdurig gecorrigeerd. Dit zal ten gunste komen van uw houding en vermindert uw klachten.

  Probeer ook in huis – in ieder geval de eerste maanden- de zolen veel te dragen. Als u dit vervelend vind is er ook een optie om op maat gemaakte slippers of sloffen te bestellen.

  Als u circa 5 maanden volledig klachtenvrij bent mag u de zolen afbouwen. Het type correctiezool wat wij voor u maken maakt de voet niet lui. Als u het prettiger vind om gewoon op de zolen te blijven lopen is dit geen enkel probleem.

   

  Correctiezool in schoen

  • De correctiezolen moeten in uw schoenen worden gelegd. Wanneer uw schoenen uitneembare binnenzolen bevatten adviseren wij u om deze eruit te halen alvorens u de nieuwe zool erin legt. Dan heeft uw voet meer ruimte.
  • De correctiezool moet plat in de schoen liggen. Als de zool te groot is voor de schoen mag u aan de voorzijde (waar de tenen zitten) met beleid een randje afknippen. Op de website van VoetPortaal kunt u hier een instructievideo over vinden.
  • Wanneer u schoenen draagt met zachte onderzolen zakt hier de correctiezool wat in weg. Dit kan het corrigerende effect van de correctiezool verminderen. Daarom adviseren we schoenen met stevige onderzolen.
  • Afhankelijk van de oorzaak van uw voetklachten zal het dragen van een hak (3 tot 4 cm) geen invloed hebben op de corrigerende werking van de correctiezolen.
  • Mocht u schoenen gaan kopen dan is het verstandig om de correctiezolen mee te nemen naar de winkel. U kunt dan direct kijken of deze in de schoenen passen.

  Wilt u advies over schoeisel?  Bekijk onze pagina over schoenadvies.

   

  Onderhoud

  Afhankelijk van hoe intensief de zolen gebruikt worden, kunnen de zolen voor dagelijks gebruik 1,5 tot 2 jaar meegaan. Sportzolen daarentegen kunnen eerder aan vervanging toe zijn.

  • U kunt testen of uw zolen nog veel correctie geven. Als u in de zool knijpt en u kunt het materiaal makkelijk platknijpen dan is de corrigerende werking aan het verminderen.
  • Mochten de correctiezolen nat zijn geworden dan kunt u de zolen het beste laten drogen in de buitenlucht. Leg de zolen niet op de verwarming, stop ze niet in de wasdroger en föhn de zolen niet droog.

   

  Bestel eenvoudig een tweede paar zolen op onze zolen bestelpagina of door een e-mail met daarin uw naam, geboortedatum en behandelend podotherapeut naar info@voetportaal.nl te sturen.

  Er zijn verschillende opties mogelijk:

  Herhaalpaar zolen: u krijgt de zolen zoals u uw huidige zolen gewend bent.

  Sportzolen: deze zool is bij uitstek geschikt voor sportactiviteiten en zorgt voor wat meer demping.

  Getailleerde zolen: sommige schoenen zijn wat smaller/getailleerd waardoor de zool niet mooi plat in de schoen kan liggen. In dit geval kunnen we de zool voor u tailleren. Ook bepaalde sporten maken gebruik van getailleerde schoenen. Denk hierbij aan voetbal, rugby en schaatsen.

  Halve/kortere zolen: heeft u schoenen met aan de voorzijde weinig ruimte (bijvoorbeeld puntige schoenen) dan kunnen wij een verkort zoolmodel voor u maken.

   

  Uiteraard kunt u ook bellen naar 085-4835488.
  Het is ons streven om uw zolen binnen 10 werkdagen af te leveren.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?