a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Dry needling

  Het doel van dry needling is het stimuleren of deactiveren van triggerpoints.

  Wat is dry needling?

  Bij dry needling worden spieren, met een te hoge spierspanning, aangeprikt met een uiterst dunne naald. Het gaat om een droge naald, wat betekent dat er geen vloeistof in de spier geïnjecteerd wordt. De naald wordt gebruikt om de spier kort te stimuleren. Dit gebeurt door in een specifieke triggerpoint of strakke spierband te prikken. Het effect is een diepe ontspanning van de spier in een hele korte tijd. Hierdoor is het resultaat dat uw spieren tijdens/na de behandeling wat stijf en vermoeid voelen. Echter daarna zult u merken dat de spieren soepeler en meer ontspannen zijn.

   

  Wat is een triggerpoint?

  Een triggerpoint is een lokale, pijnlijke plek of knoop in een spiervezel die, wanneer erop gedrukt wordt, ook pijn kan geven op een andere locatie van het lichaam. Deze pijnlijke plekken in de spieren kunnen leiden tot spierstijfheid, bewegingsbeperkingen en zelfs uitstralende pijn.
  Een triggerpoint ontstaat meestal als reactie op overmatige spanning, overbelasting of letsel in een spier. Wanneer een spier overmatig gespannen is, kan er een lokale ophoping van afvalstoffen ontstaan, wat leidt tot irritatie van zenuwuiteinden en de vorming van een triggerpoint.

   

  Wat voelt u bij de behandeling?

  Wanneer de naald correct wordt geplaatst in een triggerpoint, kan dit een korte, onvrijwillige samentrekking (spasme) van de spier geven. Dit noemen we een “twitch”. Deze stimulatie van de triggerpoint kan pijnlijk zijn maar duurt niet lang. Het doel van de twitch is om de spier te ontspannen, de doorbloeding te verbeteren en het triggerpoint te deactiveren.

   

  Is dry needling hetzelfde als acupunctuur?

  Beide technieken maken gebruik van een dunne droge naald die in het lichaam wordt aangebracht. Echter, de theorie achter de behandelingen verschilt. Dry needling is gebaseerd op westerse geneeskunde en richt zich op specifieke spierproblemen. Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze waarbij naalden langs meridiaanlijnen worden ingebracht en zou zo de energiestroom in het lichaam in balans brengen.

   

  Behandeling bij VoetPortaal

  Bij Voet- en RugPortaal kijken we altijd naar wat voor uw klachten de meest effectieve manier is van behandelen. Het is belangrijk om na te gaan waar de oorzaak ligt van deze triggerpoints. Alleen de triggerpoints behandelen, zonder de oorzaak hiervan weg te halen, geeft maar een kortdurend resultaat. We passen daarom dry-needling toe in combinatie met andere behandelmethoden.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?