a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Waarom kiezen voor ons mobility team?

  Waarom kiezen voor ons mobility team?

  De fysiotherapeuten van VoetPortaal kijken op een andere manier naar uw klachten dan de reguliere fysiotherapeut. Wij hebben bijzondere aandacht voor de rol van de voet op de stand en het functioneren van het lichaam en combineren fysiotherapie met manuele therapie en podotherapie.

  De voet ligt letterlijk aan de basis van het lichaam en speelt een belangrijke rol in het veroorzaken van klachten in de rest van het lichaam. Waar andere fysiotherapeuten het beoordelen van de voet meestal achterwege laten, is het ons specialisme om te analyseren hoe de voet de rest van het lichaam beïnvloedt en vice versa.

  Onze fysiotherapeuten benaderen de klacht eerst vanuit het skeletsysteem waarbij de houding en het looppatroon worden geanalyseerd en verbeterd. Door de kennis van biomechanica te combineren met behandeltechnieken uit de podotherapie (correctiezolen) en manuele therapie behandelen wij de oorzaak in plaats van de symptomen. Vervolgens kan de behandeling worden aangevuld en afgerond door oefeningen te geven om ook het spiersysteem te trainen.

  Revalidatietrajecten na operaties zijn vaak gestoeld op uitgebreide oefentherapie. Dit zijn niet de soort behandelingen die u bij VoetPortaal kunt verwachten. Wel kunnen we veel voor u betekenen voordat u tot een operatie zou besluiten. Regelmatig kunnen we een operatie jaren uitstellen of soms zelfs voorkomen. Denk hierbij aan een scheve grote teen, een nieuwe knie of een nieuwe heup.

  Onze fysiotherapeuten werken nauw samen met andere (fysio)therapeuten die – indien nodig – aanvullende therapieën zoals “dry needling” of McKenzie kunnen toepassen. Centraal staan de behoeften van u als patiënt. De combinatie van verschillende visies/therapieën zorgt voor een multidisciplinaire kijk op uw klachten en het behandelplan. Met een sneller én duurzamer effect als resultaat.

  Behandeling

  Oprichter van VoetPortaal is René Somers. Hij is podotherapeut en arts musculoskeletale geneeskunde en een autoriteit op deze gebieden. Zijn filosofie is dat bijna elke klacht is te verhelpen, als je met een multidisciplinaire aanpak de oorzaak van een klacht weet te achterhalen en adequaat behandelt.
  Vanuit die filosofie hanteren we bij VoetPortaal een onderscheidende benadering die zich kenmerkt door 3 kernelementen:

  1. Veel aandacht voor het vinden van de dieperliggende oorzaak van de klachten.

  Wij zijn ervan overtuigd dat klachten aan het bewegingsapparaat niet ‘los’ kunnen worden gezien van het functioneren van het lichaam in zijn geheel. Een voetklacht is meestal niet een op zichzelf staand probleem maar het gevolg van een probleem dat zich ergens anders in het lichaam voordoet.

  Met dit inzicht inventariseren we elke klacht en proberen we inzicht te krijgen in de herkomst. Daarbij kijken we verder dan de symptomen alleen. Hoe kan een knie, heup of bekken invloed uitoefenen op een voet en vice versa?Regelmatig kan de klachtenbeschrijving van een patiënt belangrijke aanwijzingen geven over de oorzaak van zijn/haar klacht. Goed luisteren is dan ook een essentieel onderdeel van onze behandeling.

  2. De behandeling richt zich niet op symptoombestrijding maar op het wegnemen van de oorzaak van de klachten.

  De behandeling van een voetklacht is voor VoetPortaal Fysiotherapeuten: oorzaak en gevolg in beeld brengen, samenwerken met (para)medische specialisten (huisarts, fysiotherapeut, pedicure of orthopeed), en het toepassen van de juiste technieken om uiteindelijk de best mogelijke behandeling te kunnen aanbieden. Hulpmiddelen zoals correctiezolen spelen daarbij zeker een rol, maar wel met de intentie deze weer af te bouwen en het lichaam zelf zijn werk te laten doen.

  3. Manuele therapie als wezenlijk onderdeel van die behandeling.

  Onze fysiotherapeuten krijgen alle een 2-jarige aanvullende opleiding tot manueel therapeut. Deze therapie is bij uitstek geschikt om blokkades op te heffen, indien deze in een of meer gebieden in de voet het functioneren van die voet belemmeren. Daarbij wordt met een snelle, korte beweging het vastzittende gewricht “los gemaakt”. Deze manipulatie dient meestal ter ondersteuning van een andere therapie zoals correctiezolen of oefentherapie.
  Met deze benadering weten de fysiotherapeuten van VoetPortaal zelfs voor de moeilijkste patiënten vaak een snel en goed resultaat te bereiken.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?