a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

Scheefstand grote teen

Hallux Valgus

WAT IS HALLUX VALGUS OF SCHEEFSTAND VAN DE GROTE TEEN?

Scheefstand van de grote teen is een veelvoorkomend probleem, bij vrouwen meer dan bij mannen. Mensen die het hebben, herkennen het onmiddellijk. Er ontstaat een grote knobbel aan de binnenkant van de voorvoet en de grote teen begint steeds meer scheef te staan. Medisch wordt dit een Hallux Valgus genoemd.

 

WAT ZIJN DE KLACHTEN BIJ SCHEEFSTAND VAN DE GROTE TEEN?

Meestal merkt u voor het eerst problemen doordat uw (natuurlijk mooiste) schoenen niet meer passen of dat u pijn heeft aan de binnenkant van uw voorvoet bij lang staan, lopen of sporten. De grote teen kan in extreme gevallen zelfs over de tweede teen heen gaan liggen. De voet wordt hierdoor steeds breder. Dit is met name lastig bij het kopen van schoenen.

 

HOE ONTSTAAT SCHEEFSTAND AAN DE GROTE TEEN?

Meestal merkt u voor het eerst problemen doordat uw (mooiste) schoenen niet meer passen of dat u pijn aan de binnenkant van uw voorvoet heeft

 

Meestal, maar niet altijd, is scheefstand van de grote teen erfelijk. Als hier sprake van is, kan het zijn dat dit op een bepaald moment geactiveerd wordt. Voornaamste oorzaak van de knobbel aan de binnenkant van de voorvoet is dat langzaam maar zeker het grote teengewricht scheef gaat staan, door een onevenredige trekkracht op de pezen die het gewricht op zijn plaats houden. Om de oorzaak hiervan te analyseren, is het zaak om goed te kijken naar de afwikkeling van de voet bij lopen.

 

WAT KUNT U DOEN AAN SCHEEFSTAND AAN DE GROTE TEEN?

Soms is de stand van grote teen al zover verschoven dat verbetering alleen nog via een chirurgische ingreep mogelijk is. VoetPortaal Podotherapeuten heeft veel ervaring met chirurgie en werkt daarbij nauw samen met Annatommie Amstelveen. Mocht een chirurgische correctie nodig zijn, dan zullen wij ook na de operatie uw behandeling begeleiden.

 

BEHANDELING VAN HALLUX VALGUS DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

Als u klachten heeft van scheefstand aan de grote teen dan zullen de podotherapeuten van VoetPortaal eerst proberen te voorkomen dat het probleem erger wordt. Door een orthopedische zool te plaatsten die aan de achterkant verhoogd is, zorgen we er voor dat uw voet minder naar binnen kan kantelen en de trekkrachten gelijk worden. Zodra dit is bereikt, zoeken we verder naar de reden waarom de voet zijn stabiliteit kwijt is. Dit is bijna altijd traceerbaar en met manuele therapie weg te nemen.

 

 

Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?