a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Scheefstand grote teen

  Hallux Valgus

  WAT IS HALLUX VALGUS OF SCHEEFSTAND VAN DE GROTE TEEN?

  Scheefstand van de grote teen is een veelvoorkomend probleem, bij vrouwen meer dan bij mannen. Mensen die het hebben, herkennen het onmiddellijk. Er ontstaat een knobbel (bunion) aan de binnenkant van de voorvoet en de grote teen begint steeds meer scheef te staan. Medisch wordt dit een hallux valgus genoemd.

   

  WAT ZIJN DE KLACHTEN BIJ SCHEEFSTAND VAN DE GROTE TEEN?

  Meestal merkt u voor het eerst problemen doordat uw (natuurlijk mooiste) schoenen gaan knellen of dat u pijn heeft bij de knobbel van uw grote teen bij lang staan, lopen of sporten. De grote teen kan na verloop van tijd steeds meer tegen de andere tenen gaan aanduwen waardoor er hamertenen kunnen ontstaan welke soms pijnlijk drukplekken krijgen bovenop de teen. In extremere gevallen kan de grote teen zelfs over de tweede teen heen gaan liggen.

  Door de toenemende scheefstand van de grote teen wordt de voet steeds breder. Dit is met name lastig bij het kopen van schoenen.

  Bij de knobbel (bunion) aan de binnenzijde van de voorvoet kan -door de toegenomen druk van het schoeisel- een ontsteking van de slijmbeurs (bursitus) ontstaan.

   

  HOE ONTSTAAT SCHEEFSTAND AAN DE GROTE TEEN?

  Een hallux valgus komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen.  Meestal is scheefstand van de grote teen erfelijk. Als hier sprake van is, kan het zijn dat dit op een bepaald moment geactiveerd wordt.Dit is het gevolg van een onevenredige trekkracht aan de pezen die het gewricht van de grote teen op zijn plaats houden. Deze onevenredige trekkracht ontstaat wanneer de voet onvoldoende stabiliteit heeft tijdens het lopen. Om de oorzaak hiervan te analyseren, is het belangrijk om goed te kijken naar de afwikkeling van de voet tijdens het lopen.

  Meestal merkt u voor het eerst problemen doordat uw (mooiste) schoenen gaan knellen of dat u pijn aan de binnenkant van uw voorvoet heeft.

   

   

  BEHANDELING VAN HALLUX VALGUS DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

  Bij VoetPortaal proberen we te achterhalen waarom de voet zijn stabiliteit kwijt is. Dit is bijna altijd traceerbaar en met manuele therapie weg te nemen. Daarnaast zal doormiddel van een correctiezool de voet worden gestimuleerd tot een betere voetafwikkeling. Zo zorgen we er voor dat uw voet minder naar binnen kan kantelen en de trekkrachten gelijker worden.

  Een optie kan zijn om een orthese voor u te maken. Een orthese is een “teenstukje” gemaakt van siliconen. Het is een hulpmiddel dat wordt ingezet om pijnlijke plekken op de voet te beschermen of te ontlasten. Bij een hallux valgus kan de pijnlijke bunion drukvrij worden gelegd. De orthese wordt in de behandeling voor u op maat gemaakt. Onze therapeuten kunnen samen met u bereiken dat u pijnvrij bent maar kunnen de omvang van de knobbel helaas niet verkleinen.

  Soms is de stand van grote teen al dusdanig vergroeid dat verbetering alleen nog via een chirurgische ingreep mogelijk is. VoetPortaal werkt nauw samen met de orthopeden van Annatommie Amstelveen. Mocht een chirurgische correctie nodig zijn, dan zullen wij ook na de operatie uw behandeling begeleiden.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?