a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Scheefstand grote teen

  Hallux Valgus

  WAT IS HALLUX VALGUS OF SCHEEFSTAND VAN DE GROTE TEEN?

  Scheefstand van de grote teen is een veelvoorkomend probleem, bij vrouwen meer dan bij mannen. Mensen die het hebben, herkennen het onmiddellijk. Er ontstaat een grote knobbel aan de binnenkant van de voorvoet en de grote teen begint steeds meer scheef te staan. Medisch wordt dit een hallux valgus genoemd.

   

  WAT ZIJN DE KLACHTEN BIJ SCHEEFSTAND VAN DE GROTE TEEN?

  Meestal merkt u voor het eerst problemen doordat uw (natuurlijk mooiste) schoenen gaan knellen  of dat u pijn heeft bij de knobbel van uw grote teen bij lang staan, lopen of sporten. De grote teen kan in extremere gevallen de tweede teen opzij duwen en uiteindelijk zelfs over de tweede teen heen gaan liggen. De voet wordt hierdoor steeds breder. Dit is met name lastig bij het kopen van schoenen.

   

  HOE ONTSTAAT SCHEEFSTAND AAN DE GROTE TEEN?

  Meestal merkt u voor het eerst problemen doordat uw (mooiste) schoenen gaan knellen of dat u pijn aan de binnenkant van uw voorvoet heeft

   

  Meestal, maar niet altijd, is scheefstand van de grote teen erfelijk. Als hier sprake van is, kan het zijn dat dit op een bepaald moment geactiveerd wordt. De voornaamste oorzaak van de knobbel aan de binnenkant van de voorvoet is dat langzaam maar zeker het grote teengewricht scheef gaat staan. Dit is het gevolg van een onevenredige trekkracht aan de pezen die het gewricht op zijn plaats houden. Deze onevenredige trekkracht ontstaat wanneer de voet onvoldoende stabiliteit heeft tijdens het lopen. Om de oorzaak hiervan te analyseren, is het belangrijk om goed te kijken naar de afwikkeling van de voet tijdens het lopen.

   

   

  BEHANDELING VAN HALLUX VALGUS DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

  Bij VoetPortaal proberen we te achterhalen waarom de voet zijn stabiliteit kwijt is. Dit is bijna altijd traceerbaar en met manuele therapie weg te nemen. Daarnaast zal doormiddel van een correctiezool de voet worden gestimuleerd tot een betere voetafwikkeling. Zo zorgen we er voor dat uw voet minder naar binnen kan kantelen en de trekkrachten gelijker worden.

  Soms is de stand van grote teen al dusdanig vergroeid dat verbetering alleen nog via een chirurgische ingreep mogelijk is. VoetPortaal Podotherapeuten heeft veel ervaring met chirurgie en werkt daarbij nauw samen met Annatommie Amstelveen. Mocht een chirurgische correctie nodig zijn, dan zullen wij ook na de operatie uw behandeling begeleiden.

   

  Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?