a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Heupklachten

  De heup is een belangrijke schakel in het totale bewegingsapparaat. Zonder een sterke, vrij bewegende en pijnvrije heup zal het lichaam dit gaan compenseren met de benen of de romp. Heupklachten kunnen daarmee ook erg veel problemen veroorzaken in de rug, billen, liezen of het bekken, waardoor u uw dagelijkse activiteiten niet meer goed kunt uitvoeren.

  Ondanks dat de heup een erg sterk gewricht is, kan het kraakbeen van het heupgewricht slijten of beschadigd raken. Het ontstaan van heupklachten kan ook vele andere oorzaken hebben. De juiste oorzaak vinden is de belangrijkste schakel in het opstellen van het behandelplan.

  Plan daarom direct een afspraak in met één van onze podotherapeuten.

   

  Oorzaken van heupklachten

  Om pijn in de heup langdurig op te lossen dient u de achterliggende oorzaak te vinden. Bij VoetPortaal helpen we u met het zoeken naar de oorzaak van uw problemen zodat we deze blijvend kunnen aanpakken.

  Tijdens de analyse van uw klachten, is het belangrijk dat we erachter komen waar de klachten zich bevinden en waardoor ze ontstaan. Vaak ontstaan heupklachten door overbelasting welke bijna altijd door een afwijkend loop- of beweegpatroon wordt geïnitieerd.

  Belangrijk bij dit soort klachten is dan ook de manier van lopen en de beweeglijkheid van de heup. Andere redenen zijn langdurige overbelasting en slijtage.

  Symptomen

  Heupklachten kunnen verschillende soorten pijn omvatten. De pijn in de heupen kan continu aanwezig zijn of enkel ontstaan wanneer u aan het rusten of in beweging bent. Het is mogelijk dat klachten zowel overdag als ‘s nachts voorkomen. Bovendien is het mogelijk dat de pijn ook uitstraalt naar de rug, billen, benen, liezen of geslachtsdelen.

   

  Veelvoorkomende klachten

  Heupklachten kunnen zowel acuut als chronisch zijn. Acute klachten zijn korter dan zes weken aanwezig, terwijl chronische klachten al langer dan drie maanden aanhouden.

  Verder maken we een onderscheid tussen aspecifieke- en specifieke heupklachten.

  Aspecifieke heupklachten zijn klachten aan de heup waarbij geen duidelijke oorzaak bekend is.

  Specifieke heupklachten zijn klachten waarbij de oorzaak wel duidelijk is, zoals een slijmbeursontsteking of een gebroken heup.

  Een van de meest voorkomende klachten aan de heup zijn liespeesklachten. Hierbij ontstaat er pijn wanneer u uw been optilt en komt voornamelijk voor bij alledaagse dingen.

   

  Heupklachten behandelen door VoetPortaal

  Bij VoetPortaal gaan we samen op zoek naar een oplossing voor uw heupklachten. Tijdens een intakegesprek analyseren we uw algehele lichaamshouding en beweging. Hierna worden de klachten nauwkeurig bekeken en beoordeeld.

  Uit ervaring weten we dat het toepassen van manuele therapie de klachten vaak al direct kunnen verlichten. Aanvullende behandelingen, zoals op maat gemaakte correctiezolen, ondersteunen en versterken het effect van de manuele therapie.

  De technieken en toepassing van manuele therapie zijn een specialistisch onderdeel binnen VoetPortaal. Al onze therapeuten hebben hier intern een tweejarige opleiding voor gevolgd. Deze aanvullende opleiding stelt ze in staat om de samenhang van klachten te beoordelen en deze in veel gevallen structureel te verhelpen. Dit kenmerkt de effectieve aanpak van VoetPortaal.

  Plan daarom direct een afspraak in met één van onze therapeuten bij een praktijk bij u in de buurt!

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?