a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

Heupklachten

De heup is een belangrijke schakel in het totale bewegingsapparaat. Zonder een sterke, vrij bewegende en pijnvrije heup zal het lichaam dit gaan compenseren met de benen of de romp. Heupklachten kunnen daarmee ook erg veel problemen veroorzaken in de rug, billen of het bekken, waardoor u uw dagelijkse activiteiten niet meer goed kunt uitvoeren. Ondanks dat de heup een erg sterk gewricht is, kan het kraakbeen van het heupgewricht slijten of beschadigd raken. Het ontstaan van heupklachten kan ook vele andere oorzaken hebben. De juiste oorzaak vinden is de belangrijkste schakel in het opstellen van het behandelplan. Plan daarom direct een afspraak in met één van onze podotherapeuten.

 

Oorzaken van heupklachten

Heupklachten worden binnen de podotherapie vaak niet behandeld omdat men hier relatief weinig kennis van heeft. Wanneer de klachten wel worden behandeld betreft dit veelal symptoombestrijdingen. Bij heupklachten is het behandelen van de pijn alleen echter niet genoeg. Om pijn in de heup langdurig op te lossen dient u de achterliggende oorzaak te vinden en aan te pakken. Bij VoetPortaal helpen we u met het zoeken naar de oorzaak van uw problemen zodat we deze blijvend aan kunnen pakken.

Tijdens de analyse van uw klachten, is het belangrijk dat we erachter komen waar de klachten zich bevinden. Wanneer we dit hebben vastgesteld, kijken we naar het moment dat de klachten optreden. Bent u bijvoorbeeld veel gaan sporten? Dan is de kans groot dat u de spieren in de heup heeft overbelast en schade aan de heup heeft opgelopen. Deze overbelastingsklachten voelt u bijvoorbeeld in de heup tijdens het hardlopen. Veel voorkomende oorzaken van heupklachten voor ouderen en volwassenen zijn artrose en reuma. Deze aandoeningen leiden tot een ontsteking en de afbraak van het kraakbeen, waarbij de pijn steeds erger wordt. Bovendien kan het hebben van overgewicht of het plotseling veel aankomen resulteren in pijnklachten aan de heup, omdat het gewicht dat op de heupgewrichten leunt overbelasting als gevolg kan hebben.

 

Symptomen

Heupklachten kunnen verschillende soorten pijn omvatten. De pijn in de heupen kan continu aanwezig zijn of enkel ontstaan wanneer u aan het rusten of in beweging bent. Het is mogelijk dat klachten zowel overdag als ‘s avonds voorkomen. Bovendien is het mogelijk dat de pijn ook uitstraalt naar de rug, billen, benen, liezen of geslachtsdelen.

Ook als u last heeft van een dove pijn die u niet direct kunt aanwijzen,is het mogelijk dat u heupklachten heeft. Wanneer er een zwelling optreedt, roodheid ontstaat of de heup warm aanvoelt, is de kans op een bacteriële infectie aanwezig. Naast pijn in de heup kunnen heupklachten ook leiden tot een verstoord looppatroon en het feit dat u kortere afstanden kunt lopen dan u gewend bent. Daarnaast kan pijn in de heupen ook ontstaan wanneer de heupflexoren (buigers) worden belast. Denk hierbij aan het buigen van de heup tijdens het rennen, schoppen of traplopen.

 

Veelvoorkomende klachten

Heupklachten kunnen zowel acuut als chronisch zijn. Acute klachten zijn korter dan zes weken aanwezig, terwijl chronische klachten al langer dan drie maanden aanhouden. Verder maken we een onderscheid tussen aspecifieke- en specifieke heupklachten. Aspecifieke heupklachten zijn klachten aan de heup waarbij geen duidelijke oorzaak bekend is. Specifieke heupklachten zijn klachten waarbij de oorzaak wel duidelijk is, zoals een slijmbeursontsteking of een gebroken heup. Een van de meest voorkomende klachten aan de heup zijn liespeesklachten. Hierbij ontstaat er pijn wanneer u uw been optilt en komt voornamelijk voor bij alledaagse dingen.

 

Heupklachten behandelen door VoetPortaal

Bij VoetPortaal gaan we samen op zoek naar een oplossing die u langdurig van uw heupklachten afhelpt. Tijdens een intakegesprek analyseren we uw algehele lichaamshouding. Hierna worden de klachten nauwkeurig bekeken en beoordeeld.

Het toepassen van manuele technieken van voet tot heup heeft ons de ervaring opgeleverd dat de klachten vaak al direct kunnen worden verlicht. Aanvullende behandelwijzen zoals op maat gemaakte steuncorrectiezolen moeten het effect van de manuele therapie ondersteunen en versterken. De technieken en toepassing van manuele therapie binnen de podotherapie zijn een specialistisch onderdeel binnen VoetPortaal. Al onze podotherapeuten hebben hier intern een tweejarige opleiding voor gevolgd of zijn nog bezig met de specialistische opleiding. Deze aanvullende opleiding stelt ze in staat om de samenhang van klachten te  beoordelen en deze in veel gevallen structureel te verhelpen. Dit kenmerkt de effectieve aanpak van de podotherapeuten van VoetPortaal. Plan daarom direct een afspraak in met één van onze podotherapeuten bij een praktijk bij u in de buurt!

Heupklachten
Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?