a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

HIELPIJN EN HIELSPOOR

Fasciitis Plantaris

WAT IS HIELPIJN?

Hielpijn is een klacht die in Nederland veel voorkomt. Omdat het vaak belastingsafhankelijk is, zie je het veel bij sporters en wandelaars. De meest voorkomende oorzaak wordt in de volkmond “hielspoor” genoemd. Bij kinderen is er vaak een verband met groei te leggen en heet het “Morbus Sever”. Het betreft een ontsteking van de aanhechting van de peesplaat onder het hielbeen. De medische term hiervoor is “Fasciitis Plantaris”.

 

WAT ZIJN DE KLACHTEN BIJ HIELPIJN?

De belangrijkste klacht bij hielspoor is pijn bij lopen direct na je rust gehouden hebt. We noemen dat “startpijn”. Het meest bekende moment is dan ook pijn als je ’s ochtends op staat uit je bed. Meestal neemt de pijn na enkele passen dan weer een beetje af maar wordt weer erger bij meer staan of lopen.

Behandeling?

Door de nieuwste combinatie van therapieën bij voetportaal Podotherapeuten lukt het vrijwel altijd om de klachten in 8 weken te herstellen!!

 

 

HOE ONTSTAAT HIELPIJN?

 

De peesplaat onder de voet is belangrijk om de voet compact te houden tijdens de afzet van de voet. Dus hoewel de pijn er is bij het neerkomen (je staat immers op de ontsteking staan), zit de oorzaak bij de afzet van de voet. Als je pijn onder de hiel hebt, betekent dit, dat het grote teen gewricht te laat buigt. Hierdoor strek je de voetboog meer uit en komt de peesplaat te veel op spanning. Als dit te intensief wordt, ontstaat er op het zwakste punt van de peesplaat (onder het hielbeen) een scheurtje wat leidt tot de ontsteking.

 

WAT KUNT U DOEN AAN HIELSPOOR?

Hoe langer je met hielspoor blijft rondlopen, hoe lastiger het is om er weer vanaf te komen. Het is daarom zaak om tijdig de symptomen te herkennen en er naar te handelen. Focus niet op de pijn onder de hiel (is symptoom bestrijding !!!), maar zorg dat de afzet van de voet weer genormaliseerd wordt. Je kunt dan binnen 4 weken herstellen.

 

BEHANDELING VAN HIELSPOOR DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

De podotherapeuten van VoetPortaal gaan altijd op zoek naar de oorzaak van de klacht. Er is maar 1 doel: herstellen van de afzet!! In onze nieuwste aanpak combineren wij manueeltherapie, correctiezolen en fysiotherapie. Hierdoor kunnen wij nagenoeg garanderen, dat de ontsteking na 4 weken weer herstelt is. En omdat wij de oorzaak aanpakken, kunt u indien er een zool gemaakt is, deze na 6 maanden weer uitlaten en op eigen voet verder gaan.

Meer weten? Bekijk de video van podotherapeut en orthomanueel arts René Somers

 

Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?