a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Hielpijn en hielspoor

  Fasciitis Plantaris

  WAT IS HIELPIJN?

  Hielpijn is een klacht die in Nederland veel voorkomt. De meeste hielpijn valt onder de term hielspoor. De medische term hiervoor is “Fasciitis Plantaris”. Het betreft een ontsteking van de aanhechting van de peesplaat onder het hielbeen.

  De klacht is vaak belastingafhankelijk en komt veel voor bij sporters en wandelaars. Bij hielpijn bij kinderen is er vaak een verband met groei te leggen en gaat het meestal om “Morbus Sever”.

   

  WAT ZIJN DE KLACHTEN BIJ HIELPIJN?

  Kenmerkend voor hielspoor is pijn bij belasting na een wat langere periode van rust. We noemen dat “startpijn”. Het meest bekende moment is dan ook pijn ‘s morgens bij het opstaan uit bed. Meestal neemt de pijn na enkele passen weer af echter gedurende de dag (afhankelijk van de hoeveelheid belasting) komt de pijn weer terug.

  Behandeling?

  Door de nieuwste combinatie van therapieën bij VoetPortaal  lukt het vrijwel altijd om de klachten binnen 8 weken te herstellen.

   

   

  HOE ONTSTAAT HIELPIJN?

   

  De peesplaat onder de voet is van belang om de voet compact te houden tijdens de afzet. Pijn onder de hiel is het gevolg van het te laat buigen van het grote teengewricht. Wanneer het grote teengewricht te laat buigt strekt de voetboog meer uit en komt de peesplaat te veel op spanning.

  Als dit te intensief wordt ontstaan er bij de aanhechting onder het hielbeen (het zwakste punt van de peesplaat) microscheurtjes. Deze microscheurtjes geven een ontsteking en de hierbij horende pijnklachten De oorzaak van deze klacht zit dan ook bij de afzet van de voet. De pijn wordt vervolgens gevoeld bij het neerkomen op de hiel, men staat immers op de ontsteking.

   

  WAT KUNT U DOEN AAN HIELSPOOR?

  Hoe langer u met hielspoor blijft rondlopen hoe lastiger het is om er weer vanaf te komen. Het is daarom zaak tijdig de symptomen te herkennen en hier naar te handelen.

  Allereerst is het belangrijk om de oorzaak van de klacht te vinden zodat de afzet van de voet weer genormaliseerd wordt. U kunt dan binnen 8 weken herstellen.

   

  BEHANDELING VAN HIELSPOOR DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

  De podotherapeuten van VoetPortaal gaan altijd op zoek naar de oorzaak van de klacht. Er is maar één doel: het herstellen van de afzet!

  In onze nieuwste aanpak combineren wij manuele therapie, correctiezolen en oefentherapie. Omdat wij de oorzaak aanpakken kunt u de zool na 6 maanden weer afbouwen.

  Meer weten? Bekijk de video van podotherapeut en orthomanueel arts René Somers

   

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?