a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Hielpijn bij kinderen (Morbus Sever)

  Een veel voorkomende klacht bij kinderen is pijn aan de hielen. Aan de achterzijde van de voet zit een groeischijf in het hielbeen. Wanneer deze groeischijf van het hielbeen geïrriteerd raakt kan de hiel, meestal aan de onder- of achterzijde, pijn gaan doen. De medische term voor deze klacht is Morbus Sever. Morbus Sever komt voornamelijk voor in de leeftijdscategorie 7-15 jaar en vaker bij jongens dan bij meisjes.
  Kenmerkend is dat uw kind voornamelijk last heeft van de hielen tijdens of net na het sporten. In de wat heftigere gevallen kan er ook al pijn bij normaal lopen of in rust worden ervaren. De hielpijn trekt weer weg maar komt elke keer dat uw kind gaat rennen/sporten weer terug.

  Waardoor ontstaat deze hielpijn?

  Kinderen hebben in het hielbeen een groeischijf. Het hielbeen bestaat uit twee delen welke met elkaar verbonden zijn door deze groeischijf. Deze groeischijf zorgt ervoor dat het bot in de lengte kan groeien. Aan weerszijden van de groeischijf hecht een pees aan het hielbeen. De ene pees is de achillespees. Deze pees gaat in het onderbeen over in de kuitspieren. De andere pees komt van de peesplaat onder de voet die aanhecht aan de onderzijde van het hielbeen. Deze pees loopt vanaf het hielbeen naar de tenen. Deze twee pezen/krachten moeten met elkaar in evenwicht zijn.
  Bij kinderen met hielpijn is het evenwicht tussen deze pezen verstoord waardoor er te hard en onevenredig aan de groeischijf wordt getrokken. Dit kan een irritatie geven van de groeischijf wat Morbus Sever wordt genoemd.

  Bij VoetPortaal vindt u gespecialiseerde hulp

  Ondanks dat de pijn gelokaliseerd is rondom de hiel ligt de oorzaak vaak bij een verminderde beweeglijkheid van de enkel(s) van uw kind. Een verminderde beweeglijkheid van de enkel hoeft overigens geen klachten in de enkel zelf te geven.
  Bij VoetPortaal kunnen we deze klacht snel en doeltreffend behandelen met een combinatie van manuele therapie en tijdelijke correctiezolen. De pijn verdwijnt binnen enkele weken. Ze hoeven daardoor ook niet veel van hun sportplezier te missen!

  Verdiepende informatie over Morbus Sever

  Hoewel kinderen de pijn ervaren bij de hiel of hielen zien we zeer vaak dat de oorzaak van de pijn juist te herleiden is naar de enkelgewricht(en) van uw kind. Een verminderde beweeglijkheid van de enkel hoeft overigens geen klachten in de enkel zelf te geven. Door een verminderde beweeglijkheid van de enkel vlakt de voet af tijdens het lopen.

  Bij kinderen is de mobiliteit van de benen juist vaak groter. Hoe meer draai een been heeft, hoe platter de voet moet worden tijdens het lopen om stabiliteit te creëren. Teveel draai van het been in combinatie met een afgevlakte voet veroorzaakt teveel spanning op de pezen rond de groeischijf. Bij VoetPortaal hebben wij een speciale test ontwikkeld waarmee we de rotatie (draai) van beide benen kunnen meten. Voor het herstel van de groeischijf is het belangrijk om de spanning op de groeischijf te verminderen door de beweging van de enkel te verbeteren en de draai van het been te normaliseren.

  VoetPortaal behandelt deze klacht met behulp van manuele therapie; het losmaken van het enkelgewricht. Vervolgens door middel van een (tijdelijke) correctiezool een goede afwikkeling van de voet worden gestimuleerd. Bij een goede afwikkeling van de voet normaliseert de trekkracht van de pezen op het hielbeen waardoor de groeischijf tot rust komt. De pijn verdwijnt binnen enkele weken.

   

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?