a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Aanvullende informatie over de nazorg na het uitvoeren van een nagelresectie met fenolisatie

  Om er voor te zorgen dat de genezing van deze wond zo voorspoedig mogelijk verloopt is het belangrijk dat u de volgende informatie goed doorleest.

  Door de “fenolisatie” ontstaat er een brandwond. Het is belangrijk om deze wond goed te verzorgen. Als u met de volgende aandachtspunten rekening houdt, geneest de wond meestal netjes en zonder problemen.

  • De verdoving van uw teen werkt gemiddeld 2-3 uur. Zelden wordt er daarna pijn ervaren. Mocht u toch pijn krijgen dan mag u gerust een paracetamol 500mg nemen. Maximaal 6 keer per dag.
  • Probeer onnodige druk op de wond te vermijden daar dit de genezing in de weg staat. Let hierbij vooral op strakke schoenen.
  • De eerste vier dagen zit er een drukverband op de wond. Dit verband moet u laten zitten.
  • Na vier dagen mag u het verband verwijderen. De wond ziet er vaak nog niet mooi uit en heeft een wittig beslag. Dit is normaal.
  • Om te voorkomen dat wond open springt mag deze de eerste 10 dagen niet nat worden. Een druppel is niet erg, maar probeer zeker met wassen/baden/douchen de wond zoveel mogelijk droog te houden. Na 10 dagen mag u de wond juist met stromend water afspoelen.
  • Nadat het eerste drukverband verwijderd is moet er een pleister worden gedragen om het wondvocht op te vangen.
  • Het is normaal dat het wondvocht soms wel tot 5-6 weken uit de wond lekt.
  • De pleister moet zo worden geplakt dat u hiermee de wond dichttrekt. Houd ook met het verwijderen van de pleister hier rekening mee zodat u de wond niet per ongelijk open trekt.

   

  De genezing van uw teen duurt in principe 6 tot 8 weken. De wond kan vrij lang vocht afgeven en dit is geen reden tot zorg.

  Sporten en andere belastende activiteiten mag na 14 dagen weer op geleide van de pijn.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?