a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Knieklachten

  Heeft u moeite met opstaan, (trap-)lopen, hurken of fietsen? Knieklachten kunnen u in het dagelijks leven flink belemmeren. U doet er verstandig aan niet onnodig lang door te lopen als u klachten aan uw knie heeft. Knieklachten zijn namelijk goed te behandelen. Te lang doorlopen kan vervelende gevolgen met zich meebrengen, zoals uitstraling van de pijn naar het bovenbeen, onderbeen of de heup en lies.

   

  Oorzaken van pijn in de knie

  Pijn in de knie kan kan zowel plotseling als geleidelijk ontstaan en meerdere oorzaken hebben. Vaak zijn deze oorzaken te herleiden naar de voet. Bij een verkeerde afwikkeling van de voet moet de knie namelijk een andere beweging maken om het been toch goed te laten functioneren. De juiste oorzaak vinden is de belangrijkste schakel in het opstellen van een effectief behandelplan.

  Overbelasting door sporten
  Bent u de laatste tijd veel aan het sporten? Bij sporten worden de gewrichten meer belast, het lichaam kan hier goed tegen wanneer de gewrichten goed functioneren. Echter als de belasting te hoog is en het gewricht moet compenseren voor disfunctioneren elders in het lichaam dan kan er overbelasting ontstaan. Omdat bij sporten het lichaam vaak voortdurend dezelfde beweging uitvoert kan er een blessure ontstaan aan het gewrichtskapsel of de spieraanhechtingen vlak bij de knie. Dit soort overbelastingsklachten zijn te herkennen aan een zeurende pijn aan de binnenzijde van de knie die niet precies aan te wijzen is en meestal rondom of achter de knieschijf. Een veelvoorkomende knieklacht tijdens het sporten is de runners knee.

  Slijtage aan de knieën
  Ouderdom is een belangrijke factor voor knieproblemen. Deze klachten zijn lastig te voorkomen, omdat ze vaak niks met blessures te maken hebben maar met een versleten knie. De pijn is voortdurend aanwezig of alleen wanneer u beweegt/belast. Een bekende aandoening van het kraakbeen in gewrichten is artrose. Pijn en zwellingen zijn vaak het hevigst in de ochtend en na een periode van rust.

   

  Knieklachten behandelen door VoetPortaal

  Bij VoetPortaal vinden we het belangrijk dat we u structureel van uw klachten af helpen. Om dit te realiseren worden klachten nauwkeurig bekeken en beoordeeld nadat wij uw volledige lichaam tot en met het bekken hebben geanalyseerd als onderdeel van het intake gesprek. Zo gaan we dus niet alleen op zoek naar een manier om de pijn te verlichten, maar zoeken we juist de achterliggende oorzaak om het probleem volledig en langdurig te verhelpen.

  Het toepassen van manuele technieken van voet tot heup zorgt vaak al direct voor een verlichting van de pijn. VoetPortaal is een specialist op het gebied van manuele therapie binnen de podotherapie. Zo hebben al onze therapeuten een 2-jarige interne opleiding gevolgd of zijn ze nog bezig met de specialistische opleiding. Deze aanvullende opleiding stelt ze in staat om de samenhang van klachten te  beoordelen en in veel gevallen structureel te verhelpen.

  Weten hoe we u van uw knieklachten kunnen verlossen? Plan direct een afspraak in met één van onze therapeuten!

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?