a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Kniepijn bij kinderen (Osgood Schlatter)

  Kniepijn bij kinderen is een veel voorkomende klacht. Meestal gaat het om pijn, net onder de knie, op de bovenzijde van het scheenbeen. Deze kniepijn wordt Osgood-Schlatter genoemd.

  De kniepijn speelt vooral op tijdens of na sportactiviteiten zoals rennen, springen en knielen. Osgood-Schlatter ontstaat tijdens de groeispurt en voornamelijk bij jongens, tussen de 10 en 16 jaar. Ook meisjes kunnen last hebben van deze knieklacht echter vaker op jongere leeftijd, tussen de 8-14 jaar.

  Kenmerkend voor Osgood-Schlatter is gevoeligheid -met eventuele roodheid en warmte- net onder de knie op het scheenbeen. Als de klacht langer aanhoudt ontstaat er vaak zwelling met uiteindelijk een permanente (lokale) verdikking van het bot zelf.

  Waardoor ontstaat Osgood-Schlatter?

  Net onder de knie hecht de bovenbeenspier, via de kniepees, vast aan het scheenbeen. Bij Osgood- Schlatter is er een irritatie van de aanhechting van de kniepees op de bovenzijde van het scheenbeen (tuberositas tibiae). Het scheenbeen is bij kinderen nog niet helemaal volgroeid en bestaat nog uit twee delen. Deze twee delen zijn met elkaar verbonden door een groeischijf. Deze groeischijf zorgt ervoor dat het bot in de lengte kan groeien. Bij kinderen met een afwijkend looppatroon wordt er te hard getrokken aan deze groeischijf waardoor er irritatie optreedt.

  Bij VoetPortaal vindt u gespecialiseerde hulp

  Ondanks dat de pijn gelokaliseerd is net onder de knie ligt de oorzaak vaak bij een verminderde beweeglijkheid van de enkel(s) van uw kind. Een verminderde beweeglijkheid van de enkel hoeft overigens geen klachten in de enkel zelf te geven.

  Bij VoetPortaal kunnen we deze klacht snel en doeltreffend behandelen met een combinatie van manuele therapie en (tijdelijke) correctiezolen. De pijn verdwijnt binnen enkele weken. Ze hoeven daardoor niet veel van hun sportplezier te missen.

  VERDIEPENDE INFORMATIE OVER OSGOOD-SCHLATTER

  Hoewel kinderen de pijn ervaren bij de knie of knieën zien we zeer vaak dat de oorzaak van de pijn juist te herleiden is naar de enkelgewricht(en) van uw kind. Een verminderde beweeglijkheid van de enkel hoeft overigens geen klachten in de enkel zelf te geven. Door een verminderde beweeglijkheid van de enkel vlakt de voet af tijdens het lopen.

  Kinderen zijn over het algemeen vrij lenig. Deze lenigheid uit zich onder andere in een veel draaimogelijkheid in de beenassen. Hoe meer draai een been heeft, hoe platter de voet moet worden tijdens het lopen om stabiliteit te creëren. Teveel draai van het been in combinatie met een afgevlakte voet maakt dat de voet niet mooi kan afwikkelen en kinderen de knie niet meer volledig uitstrekken tijdens het lopen. Een knie die niet helemaal strekt tijdens het lopen is minder stabiel. De spieren rondom de knie moeten harder werken om zo toch stabiliteit te creëren. Een gevolg hiervan is dat de trekkracht van de spieren op de botten toeneemt. Zolang de groeischijf nog niet volgroeid is/gesloten is kan deze als reactie op de (te grote) trekkracht gaan irriteren en de typerende “kniepijn” veroorzaken.

  Voor het herstel van de groeischijf is het belangrijk om de spanning op de groeischijf te verminderen door de beweging van de enkel te verbeteren en de draai van het been te normaliseren.

  VoetPortaal behandelt deze klacht met behulp van manuele therapie. Vervolgens wordt door middel van een (tijdelijke) correctiezool een goede afwikkeling van de voet gestimuleerd. Bij een goede afwikkeling van de voet normaliseert de trekkracht van de aanhechting net onder de knie waardoor de groeischijf tot rust komt.  De pijn verdwijnt binnen enkele weken.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?