a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

Een knobbel op het hielbeen

Haglundse exostose

WAT IS EEN KNOBBEL OP HET HIELBEEN?

Als u last heeft van een knobbel aan de achterzijde van de hiel of, om het precies te zeggen, het hielbeen, is dat vaak een pijnlijk probleem. Het gebeurt meestal bij voeten die van nature een wat hogere boog hebben, omdat dan het hielbeen wat achterover gekanteld staat. Hierdoor steekt het hielbeen aan de achterkant van nature al iets verder uit. Een knobbel op het hielbeen maakt het lastig om (nieuwe) schoenen te dragen.

 

 

HOE ONTSTAAT EEN KNOBBEL OP HET HIELBEEN?

Botvlies zit om ieder bot van het lichaam. Door het schuiven van het hielbeen tegen de achterkant van de schoen wordt het botvlies dat op het hielbeen zit teveel geprikkeld. Als het geprikkeld wordt gaat het vlies van nature bot aanmaken. Dat is heel prettig als u een bot breekt want dan groeien vanuit het botvlies de twee botdelen weer aan elkaar. Op de achterkant van het hielbeen wil je echter liever geen botgroei hebben. De gemiddelde schoen houdt hier namelijk geen rekening mee.

 

WAT KUNT U DOEN ALS U EEN KNOBBEL OP HET HIELBEEN HEEFT?

Een knobbel op het hielbeen is een lastig probleem. Iedere keer als u nieuwe schoenen koopt en de achterkant van de schoen nog strak is, zal er sprake zijn van blaarvorming dat snel ontstoken kan raken. Het is belangrijk om te proberen deze ontsteking te voorkomen, aangezien iedere keer dat de hiel pijnlijk, rood en opgezwollen raakt, het botvlies opnieuw geprikkeld wordt. Hierdoor zal het bot telkens weer wat verder gaan groeien.
Heeft u klachten en voelt u pijn aan de achterkant van de hiel, trek dan uw schoen uit en probeer met het dragen van een sandaal of slipper de hiel te ontlasten.

 

BEHANDELING VAN EEN KNOBBEL OP HET HIELBEEN DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

De podotherapeuten van VoetPortaal zullen met name proberen om de hiel “stiller” in de schoen te krijgen, waardoor je minder wrijving hebt. Heel vaak zult u echter toch nog genoodzaakt zijn om naar een chirurg te gaan om het overtollige bot te laten weghalen. Omdat er na de operatie nog wat littekenweefsel op het bot ontstaat haalt men daarbij in de regel liever wat teveel dan te weinig weg aangezien er anders alsnog weer een bobbel ontstaat. Het is misschien geen prettige operatie, maar over het algemeen wel een zeer effectieve die we u als podotherapeuten van VoetPortaal vaak aanraden.

 

Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?