a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Een knobbel op het hielbeen

  Haglundse exostose

  WAT IS EEN KNOBBEL OP HET HIELBEEN?

  Als u last heeft van een harde knobbel aan de achterzijde van de hiel dan heeft u waarschijnlijk last van een Haglundse exostose. Bij een Haglundse exostose bevind zich een botuitsteeksel op het hielbeen. Meestal ontstaat deze bij voeten die van nature een wat hogere voetboog hebben. Bij voeten met een wat hogere voetboog staat het hielbeen meer achterover gekanteld waardoor deze wat verder uitsteekt. Een knobbel op het hielbeen maakt het lastig om (nieuwe) schoenen te dragen.

   

   

  HOE ONTSTAAT EEN KNOBBEL OP HET HIELBEEN?

  Elk bot is omhuld met botvlies. Door het schuiven van het hielbeen tegen de achterkant van de schoen kan het botvlies overprikkeld raken. Bij overprikkeling van botvlies gaat het deze van nature bot aanmaken. Bij het breken van een bot is dit functioneel, vanuit het botvlies groeien de twee botdelen weer aan elkaar.

  Echter botgroei aan de achterkant van het hielbeen geeft alleen maar extra wrijving met schoeisel en is daarom ongewenst.

   

  WAT KUNT U DOEN ALS U EEN KNOBBEL OP HET HIELBEEN HEEFT?

  Een knobbel op het hielbeen is een lastig probleem. Iedere keer als u nieuwe schoenen koopt en de achterkant van de schoen nog strak is, kan er blaarvorming ontstaan wat gevoelig is voor ontsteking.  Het is belangrijk om te proberen deze ontsteking te voorkomen. Een ontsteking prikkelt namelijk het botvlies waardoor deze meer bot aan gaat maken. Hierdoor zal het bot telkens weer wat verder gaan groeien.

  Heeft u klachten en voelt u pijn aan de achterkant van de hiel probeer dan met het dragen van een sandaal of slipper de hiel te ontlasten.

   

   

  BEHANDELING VAN EEN KNOBBEL OP HET HIELBEEN DOOR VOETPORTAAL

  Bij VoetPortaal analyseren we uw looppatroon. Wanneer blijkt dat door een afwijkend looppatroon er (te)veel wrijving ontstaat tussen de schoen en de hiel proberen we het looppatroon te verbeteren. Meestal zal dit gebeuren middels manuele therapie en indien nodig in combinatie met een correctiezool. Bij een “correct” looppatroon is er weinig draaiing van de hiel in de schoen waardoor de wrijving zal afnemen.

  Bij forse botwoekering kan het zijn dat de behandeling u te weinig verlichting geeft. In dat geval zullen we u adviseren naar een chirurg te gaan om het overtollige bot te laten weghalen. Een erg effectieve ingreep met weinig risico’s .

   

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?