a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  LAGE RUGPIJN / SPIT

  Lumbago

  WAT IS LAGE RUGPIJN OF SPIT?

  Vanaf de zijkant gezien zitten er van nature krommingen in de wervelkolom. Zo’n kromming naar voren noemen we een lordose, de kromming naar achter noemen we een kyfose.

  Op het moment dat deze krommingen te groot zijn, spreken we van houdingsafwijkingen.

  Het bekken ligt naast het heiligbeen. Het bekken en het heiligbeen vormen de basis van de  wervelkolom. Tussen het heiligbeen en het bekken liggen twee gewrichten, de zogenaamde SI-gewrichten. Deze zijn heel belangrijk voor activiteiten als  zitten, staan, lopen, draaien, enzovoorts.

  Spit/ lumbago is vaak een plotseling hevige rugpijn De rugpijn bevind zich tussen de onderste ribben en de bilplooien en de kan uitstralen tot in het been of de benen maar gaat niet verder dan de knieën.

  Vaak representeert het een eenvoudige verrekking of verdraaiing en voelt u de spieren rondom de ruggengraat.

  Hiernaast kan er -door een verminderde beweeglijkheid van de SI-gewrichten- een afwijkende houding ontstaan die zich kan uiten in rugpijn maar ook been-, knie-, voet-, heup-, bil-, lies-, schouder-, nek- en hoofdpijn.

  WAT ZIJN DE KLACHTEN BIJ LAGE RUGPIJN?

  Vaak zijn lage rugklachten het gevolg van spanning(en) in één of meerdere ligamenten of spieren die hechten aan de wervelkolom. Dit kan een slechte houding zijn maar het kan ook gebeuren wanneer u bijvoorbeeld veel stress ervaart.

  Rugpijn kan plotseling (spitaanval) of langzaam  ontstaan en gaat meestal gepaard met stijfheid. De pijn kan zeurend of juist meer stekend van karakter zijn en is in de rug dominanter dan de eventuele uitstralende naar de benen.

  Hoesten, niezen en draaien van de rug maken de pijn meestal erger.

  De rugpijn is niet schadelijk, ook niet wanneer de pijn heel heftig is. Het gaat bijna altijd vanzelf over. Geleidelijk aan krijgt u minder last van de klachten en kunt u na enige tijd weer zonder pijn bewegen. Bij sommige mensen is de pijn binnen enkele dagen over, soms duurt het een paar weken.

   

   

  HOE ONTSTAAT LAGE RUGPIJN?

  Het is niet altijd even duidelijk waarom iemand rugpijn krijgt.

  Er zijn namelijk vele factoren die een rol kunnen spelen in het ontstaan van uw klachten. Denk daarbij aan lichamelijke activiteiten zoals snel bukken, vlug iets zwaars tillen of langdurig eenzelfde houding hebben.

  Ook kunnen er factoren meespelen zoals een verkeerde voetstand, een beenlengteverschil,   of als één of beide SI gewrichten vastzitten. Hierdoor kan een  afwijkend loop- en bewegingspatroon ontstaan.

  Vaak is het een combinatie van factoren.

   

  WAT KUNT U DOEN AAN LAGE RUGPIJN?

  Actief blijven is een van de beste dingen die u kunt doen voor uw rug. Probeer uw gebruikelijke activiteiten zo normaal mogelijk te blijven uitvoeren en blijf zoveel mogelijk in beweging

  Neem bij veel pijn wel geregeld een korte rustpauze. Ondanks dat rugpijn zeer pijnlijk kan zijn is het zinvoller om meerdere keren per dag even te rusten dan een hele dag bedrust te houden

  Regelmatig variëren van houding en steeds even bewegen, zoals een stukje lopen, is veel belangrijker dan een houding of stoelvorm.

   

  BEHANDELING VAN LAGE RUGPIJN BIJ VOETPORTAAL

  Bij VoetPortaal onderzoeken we of uw rugklachten te maken hebben met een afwijkend loop- en bewegingspatroon. We zullen factoren zoals een “verkeerde” voetstand, “verkeerd” schoeisel, een beenlengteverschil of verminderde beweeglijkheid van één of beide SI gewrichten in kaart brengen

  Alle therapeuten van VoetPortaal zijn ervaren in het toepassen van manuele technieken die de klachten vaak al direct verlichting geven. Aanvullende behandelingen, zoals op maat gemaakte correctiezolen, ondersteunen en stimuleren het effect van de manuele therapie.

  Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?