a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Mortonse neuralgie

  Zenuwbeknelling tussen twee middenvoetsbeentjes

  WAT IS MORTONSE NEURALGIE?

  Mortonse neuralgie is een zenuwbeknelling tussen twee middenvoetsbeentjes. In het kort komt het erop neer dat de zenuw geïrriteerd raakt en opzwelt. Hierdoor komt de zenuw knel te zitten en daardoor heeft u pijn. Meestal gaat het om de zenuw tussen het 3e en het 4e middenvoetsbeentje. Soms zit het probleem tussen het 2e en het 3e middenvoetsbeentje.

   

  WAT ZIJN DE KLACHTEN VAN EEN MORTONSE NEURALGIE?

  Meestal gaat u pijnvrij van huis. U krijgt pas pijn als u een half uur onderweg bent. Stopt u om de schoen uit te doen en masseert u de voet, dan lijkt het alsof u weer verder kunt lopen. Doet u dit, dan komen de klachten snel terug. Overigens gaat lopen op blote voeten meestal prima.

  Veel mensen omschrijven de pijn als volgt:

  • een brandende of snijdende pijn in de bal van de voet met uitstraling naar de tenen
  • pijnscheuten in de voorvoet of tussen de tenen;
  • tintelingen en prikkelingen in de bal van de voet, doortrekkend naar de tenen;
  • een doof en koud gevoel in de tenen;
  • soms voelt het alsof de middenvoetsbeentjes over elkaar schuren.

   

  HOE ONTSTAAT MORTONSE NEURALGIE?

  De inklemming van de zenuw ontstaat doordat de druk op de voorvoet te groot is en door een verkeerde afwikkeling. Mortonse neuralgie komt relatief vaker voor bij mensen die een brede voorvoet hebben, en dan te smalle schoenen dragen of veel op hoge hakken lopen.

   

  WAT KUNT U DOEN ALS U MORTONSE NEURALGIE HEEFT?

  De pijn gaat weg als u rust neemt. Het is belangrijk dat uw schoenen de juiste ondersteuning bieden en breed genoeg zijn. Inleg- of steunzolen geven vaak verlichting. Dit geldt ook voor voetmassages. Let wel, pijn is altijd een teken dat er iets aan de hand is. Neem daarom actie en vraag uw podotherapeut advies.

   

  BEHANDELING MORTONSE NEURALGIE DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

  Bij VoetPortaal podotherapeuten is de behandeling voornamelijk gericht op het verbeteren van de afwikkeling. Dan begin je namelijk bij de oorzaak van het probleem. Zodra we de oorzaak van die verkeerde afwikkeling gevonden hebben halen we deze weg middels manueel therapie en meestal een correctiezool. Mocht dit uiteindelijk onvoldoende resultaat geven, dan is het soms nodig om de voet te opereren. In dat geval kunnen wij u adviseren om naar een gespecialiseerde voetchirurg te gaan.

  Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?