a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Overbelastingsklachten

  WAT ZIJN OVERBELASTINGKLACHTEN?

  Een groot deel van de klachten of blessures aan voeten, enkels, knieën of rug zijn overbelastingklachten. Maar wat is nu eigenlijk overbelasting?

  Overbelasting ontstaat op het moment dat men meer doet (belasting) dan een spier, band of gewricht van het lichaam aan kan (belastbaarheid). Er zijn 2 soorten van overbelasting.

  1. Op enig moment vraagt u meer van een spier als dat hij kan leveren. Hier wordt verder op ingegaan bij het tabblad sport op deze website.
  2. U vraagt voortdurend te veel van een spier, band of gewricht. Met name deze tweede vorm van overbelasting komt veel voor.

   

  HOE ONTSTAAN OVERBELASTINGSKLACHTEN?

  Iedere spier, band of gewricht heeft een specifieke taak om u te laten staan, zitten of bewegen. De samenwerking tussen al deze structuren samen zorgt dat dit efficiënt gebeurt.

  Indien een structuur, naast zijn eigen taak, er andere taken bijkrijgt dan kan deze structuur “te lang” of “te intensief” wordt gebruikt. Dit leidt  tot lichte schade/micro-schade die de pijnsensoren prikkelt. Deze “prikkeling” van de pijnsensoren wordt vervolgens vaak ook nog versterkt door het reparatieproces (de ontsteking) zelf. De pijn zal vaak wisselend aanwezig zijn. Hij zal toenemen nadat er meer belast is en weer verminderen met rust.


  WAT KUNT U DOEN AAN OVERBELASTINGSKLACHTEN?

  De oplossing van overbelastingklachten ligt in het weer “activeren” van de structuur die zijn taak verzuimt. Het lastige daarbij is echter dat de “verzuimende structuur” zich soms op een heel andere plaats bevindt dan de pijn.

  Zo kan bijvoorbeeld een achillespeesontsteking ontstaan, doordat het gewricht van de grote teen niet kan buigen. Er zijn allerlei therapieën voor de achillespees te bedenken, maar de pijn zal pas verdwijnen als de grote teen weer kan buigen.

  Vind u het onderwerp interessant en wilt u meer leven over overbelastingsklachten? Ga dan naar onze pagina  https://voetportaal.nl/sportblessures/

   

  BEHANDELING VAN OVERBELASTINGSKLACHTEN DOOR VOETPORTAAL

  Het zoeken naar en verhelpen van de oorzaak van deze overbelastingklachten is dé specialiteit van VoetPortaal. Indien de juiste therapie wordt toegepast herstellen veel vormen van dergelijke overbelasting gelukkig snel en zonder resteffecten. 

   

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?