a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

Overbelastingklachten

WAT ZIJN OVERBELASTINGKLACHTEN?

Een groot deel van de klachten of blessures aan voeten, enkels, knieën of rug zijn overbelastingklachten. Maar wat is nu eigenlijk overbelasting?

Overbelasting ontstaat op het moment dat men meer doet (belasting) dan een spier, band of gewricht van het lichaam aan kan (belastbaarheid). Er zijn 2 soorten van overbelasting.

  1. Op enig moment vraagt u meer van een spier als dat hij kan leveren. Hier wordt verder op ingegaan bij het tabblad sport op deze website.
  2. U vraagt voortdurend te veel van een spier, band of gewricht. Met name deze tweede vorm van overbelasting komt erg veel voor bij de patiënten die wij bij VoetPortaal Podotherapeuten zien.

 

 

HOE ONTSTAAN OVERBELASTINGKLACHTEN?

Iedere spier, band of gewricht heeft een specifieke taak om u te laten staan, zitten of bewegen. De samenwerking tussen al deze structuren samen zorgt dat dit efficiënt gebeurt. Daarvoor zijn spieren, banden of gewrichten ook speciaal gevormd.

Indien een structuur naast zijn eigen taak er ook nog een andere taak bij krijgt ontstaat de situatie, dat hij te lang of te intensief wordt gebruikt. Dit leidt dan tot lichte schade die pijnsensoren prikkelt. Deze prikkeling van de pijnsensoren wordt vervolgens vaak ook nog versterkt door het reparatieproces (de ontsteking) zelf. De pijn zal vaak wisselend aanwezig zijn. Hij zal toenemen nadat er meer belast is en weer verminderen met rust.

 

WAT KUNT U DOEN AAN OVERBELASTINGKLACHTEN?

De oplossing van overbelastingsklachten ligt in het weer activeren van de structuur die zijn taak verzuimd. Het lastige daarbij is echter dat de “verzuimende structuur” zich soms op een heel andere plaats bevindt dan de pijn. Zo kan bijvoorbeeld een achillespeesontsteking ontstaan, doordat het gewricht van de grote teen niet kan buigen. Dan kan je allerlei therapieën voor de achillespees bedenken, maar de pijn zal pas verdwijnen als de grote teen weer kan buigen.

 

BEHANDELING VAN OVERBELASTINGKLACHTEN DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

Indien de juiste therapie wordt toegepast genezen veel vormen van dergelijke overbelastingen gelukkig snel en zonder resteffecten. Het zoeken naar en verhelpen van de oorzaak van overbelastingsklachten is dé specialiteit van de podotherapeuten van VoetPortaal.

 

Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?