a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Pijn onder de voorvoet

  Metatarsalgie

  WAT IS VOORVOETPIJN?

  Heeft u ook pijn onder de voorvoet? U bent niet de enige. Een voorvoetklacht komt namelijk heel vaak voor bij jong en oud, man en vrouw. De medische term voor voorvoetpijn is metatarsalgie. Metatarsalgie is de verzamelnaam voor klachten aan de voorvoet. Metatarsalgie is een veel voorkomende voetklacht die meestal aanwezig is tijdens lopen of (lang) staan.

  WAT ZIJN DE KLACHTEN BIJ VOORVOETPIJN?

  Voorvoetpijn is meestal het pijnlijkst onder het midden van de voorvoet op de overgang naar de tenen. U voelt een brandende of stekende pijn die met name tijdens lopen of staan merkbaar is en erger wordt naarmate de belasting toeneemt. De voet kan dik en warm aanvoelen en een goede afwikkeling van de voet is moeilijk. Opvallend is dat u het vaak minder pijn heeft op sloffen/slippers of in huis.

   

  HOE ONTSTAAT PIJN ONDER DE VOORVOET?

   

   

   

   

   

   

   

   

  Pijn onder de voorvoet komt vaak door overbelasting of een ontsteking in de voorvoet. Dit wordt meestal veroorzaakt door een verkeerde afwikkeling van de voet.

  Ondanks dat de pijn is gelokaliseerd bij de voorvoet ligt de oorzaak van voorvoetpijn vaak bij een verminderde beweeglijkheid van de enkel en/of middenvoetsbeentjes van de voet. Een verminderde beweeglijkheid van een enkelgewricht kan zich bijvoorbeeld ontwikkelen doordat u een keer uw enkel heeft verzwikt. Dit kan jaren geleden zijn geweest en hoeft geen klachten in de enkel zelf te geven. Echter door een verminderde beweeglijkheid van de enkel vlakt de voet meer af tijdens het lopen. De (voor)voet kantelt dan teveel naar binnen, waardoor de grote teen zijn functie niet of onvoldoende goed kan uitoefenen en de voorvoet zwaarder wordt belast.

   

  BEHANDELING VAN VOORVOETPIJN DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

  Veel mensen blijven lang doorlopen met klachten van pijn onder de voorvoet, terwijl dit helemaal niet nodig is. De pijnlijke voorvoet kan namelijk heel goed behandeld worden. Bij het behandelen van deze klachten is het van belang dat niet alleen de symptomen behandeld worden, maar juist de oorzaak. Voor het vinden van een structurele oplossing zal de voet zelf weer beter moeten functioneren.

  Een succesvolle methode om deze pijnlijke klacht te verhelpen is het combineren van podotherapie met manuele therapie. Bij VoetPortaal wordt middels manuele therapie de voetafwikkeling genormaliseerd zodat de voet weer goed kan functioneren.

  Meer weten? Bekijk de video van podotherapeut en orthomanueel/MSK arts René Somers

   

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?