a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

Pijn onder de voorvoet

Metatarsalgie

WAT IS VOORVOETPIJN?

Pijn onder de voorvoet is een veel voorkomende voetklacht. Vaak gaat het daarbij om langeafstandlopers of fanatieke sporters, maar ook mensen met beroepen waarin veel wordt gelopen of gestaan hebben er nogal eens last van.

 

WAT ZIJN DE KLACHTEN BIJ VOORVOETPIJN?

Voorvoetpijn is meestal het pijnlijkst onder het midden van de voorvoet op de overgang naar de tenen. U voelt een brandende of stekende pijn die met name tijdens lopen of staan merkbaar is en erger wordt als de belasting toeneemt. De voet kan dik en warm aanvoelen en een goede afwikkeling van de voet is moeilijk. Opvallend is vaak, dat het minder pijn doet op sloffen/slippers of in huis.

 

HOE ONTSTAAT PIJN ONDER DE VOORVOET?

Pijn onder de voorvoet komt vaak door een ontsteking ter hoogte van het kapsel van het tweede en derde voorvoetteengewricht. Deze ontsteking wordt meestal veroorzaakt door een verkeerde afwikkeling van de voet door een blokkade in het enkelgewricht of in het middenstuk van de voet. De (voor)voet kantelt dan teveel naar binnen, waardoor de grote teen zijn functie niet of onvoldoende goed kan uitoefenen.
Een dergelijke blokkade kan zich bijvoorbeeld ontwikkelen doordat u een keer uw enkel heeft verzwikt. Soms kunt u zich dat niet eens meer herinneren. De blokkade van de enkel zorgt er dan voor dat het gewricht wordt beperkt in zijn beweging. En doordat een normale afwikkeling over dit deel van de voet niet meer lukt, gaat het lichaam automatisch een andere weg kiezen voor die afwikkeling. Meestal is dat over de binnenkant van de voet, waardoor weer langdurige klachten in andere delen van het lichaam kunnen ontstaan.

 

WAT KUNT U DOEN ALS U PIJN ONDER DE VOORVOET HEEFT?

Veel mensen blijven lang doorlopen met klachten van pijn onder de voorvoet, terwijl dit helemaal niet nodig is. De pijnlijke voorvoet kan namelijk heel goed behandeld worden.
Om duurzaam van de pijn af te komen is het daarbij wel van belang dat de behandeling zich niet alleen richt op de symptomen, maar vooral de oorzaak wordt aangepakt. De voet zélf zal namelijk weer beter moeten functioneren. Zodra dit het geval is en de voet weer goed afwikkelt, zal de klacht binnen twee weken weg zijn.

 

BEHANDELING VAN VOORVOETPIJN DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

Een succesvolle methode om deze pijnlijke klacht definitief te verhelpen is het combineren van podo- en manueeltherapie. De podotherapeuten van VoetPortaal beheersen beide behandelingsvormen en kunnen u daarmee snel en blijvend van deze klacht af helpen.

Meer weten? Bekijk de video van podotherapeut en orthomanueel/MSK arts René Somers

 

Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?