a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

    Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

    • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

    • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

    Platvoeten bij kinderen

    Voettypes

    In de podotherapie wordt er onderscheidt gemaakt in 3 typen voeten. Een holvoet, een platvoet en een normale voet.
    De benaming “normale voet” suggereert dat een platvoet of holvoet een afwijkend voettype is. Een platvoet of holvoet heeft daardoor, onterecht, een wat negatieve lading. Het is simpelweg een variatie in hoe een voet eruit kan zien. Dit is niet het geval. Alle drie de voettypes zijn normaal en veelvoorkomend.

    Mijn kind heeft een platvoet

    Het kan zijn dat het u opvalt dat uw kind een wat platter voettype heeft.
    Kenmerkend voor een “platvoet” of een wat platter voettype is dat de voet een slecht zichtbare curve aan de binnenzijde van de voet heeft. De voet staat vaak met de enkel wat naar binnen en de voetzool raakt met een relatief groot oppervlakte de grond.
    De voet van een baby heeft eigenlijk altijd een plat uiterlijk. Dit komt omdat aan de onderzijde een vetkussen zit. Het vetkussen onder de voet neemt in de eerste jaren steeds verder af. De voetboog wordt langzamerhand steeds zichtbaarder. Bij het ene kind is dit meer dan bij het andere kind.

    Type platvoeten

    We maken onderscheid in twee verschillende soorten platvoeten. Een stugge platvoet en een soepele platvoet
    Bij een flexibele platvoet wordt de curve van de voet weer een beetje zichtbaar als een kind op de tenen gaat staan. Een soepele platvoet bij kinderen is volstrekt normaal.
    Bij een stugge platvoet blijft de voet vlak, ook bij het staan op de tenen. Als kinderen een stugge platvoet hebben kan er sprake zijn van een aangeboren vergroeiing in de voet.
    Platvoeten, zowel stug als soepel, hoeven niet per definitie pijnklachten te geven. Een stugge platvoet heeft wel een wat grotere kans hierop. Maar ook dan zien we dat nog circa 75% geen klachten hiervan krijgt.

    Wanneer is het verstandig om naar de podotherapeut te gaan?

    Als uw kind pijnklachten ervaart aan de voeten.
    Een platvoet kan tijdens het lopen een afwijkend looppatroon geven. In dat geval kan u kind klachten ervaren in de voeten zelf maar ook in de gewrichten erboven zoals de enkels, knieën, liezen, heupen en lage rug.
    Ook als het uw opvalt dat uw kind moeilijk loopt, vaker valt dan leeftijdsgenootjes of met één voet anders afwikkelt/loopt is het verstandig om dit te laten controleren. Vaak kan het tijdelijk wat bijsturen van de voetontwikkeling ervoor zorgen dat uw kind klachtenvrij blijft functioneren.
    Bij VoetPortaal kunnen we vaak in een zeer korte tijd deze klachten verhelpen door het afwijkende looppatroon te normaliseren. Dit kan met diverse methodes. Vaak is het een combinatie van. Deze therapie kan bijvoorbeeld bestaan uit een (tijdelijke) correctiezool, manuele therapie, oefeningen, advies over bewegen en over schoeisel.

    Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?