a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Reuma

  Wat is reuma?

  Reuma is een verzamelnaam voor tientallen chronische aandoeningen. Bij deze chronische aandoeningen laat het lichaam een immuunreactie (afweerreactie) tegen het eigen lichaam zien.
  Vaak gaat het om een immuunreactie tegen gewrichten en/of pezen en slijmbeurzen. Deze gaan als gevolg hiervan ontsteken en pijn doen. Ontstoken gewrichten worden rood en warm.

  Hoe ontstaat reuma?

  Waardoor reuma precies wordt veroorzaakt is, bij de meeste vormen van reuma, nog onbekend. De klachten zijn bij de meeste vormen van reuma gelukkig goed te behandelen. Genezing is echter nog niet mogelijk.

  Wat zijn de klachten bij reuma?

  De meest voorkomende klachten zijn:

  • Pijnlijke, dikke of warme gewrichten.
  • Stijfheid in gewrichten/spieren met name als u even rust heeft gehouden en dan weer in beweging komt.
  • Meestal zijn de klachten symmetrisch (links en rechts).
  • Vermoeidheid
  • Moeite met bewegen, strekken en buigen.
  • De gewrichten kunnen al pijnlijk zijn zonder dat u ze beweegt of er kracht mee zet.

  Vervorming van aangedane gewrichten komt gelukkig steeds minder voor door snellere start van de behandeling met medicatie.

  Behandeling bij VoetPortaal?

  Wat kunnen we bij VoetPortaal voor u doen?
  Bij een afwijkend looppatroon of bewegingspatroon zien we vaak dat er een overbelastingsklacht ontstaat. Als een gewricht meer belast wordt dan normaal dan is de kans op een ontsteking groter. Reuma kan deze overbelastingsklacht verergeren en vice versa.

  De reuma zelf is helaas niet te genezen maar door de gewrichten zo optimaal mogelijk te laten functioneren zijn deze minder gevoelig voor overbelasting en ontstekingen.
  Behandelingen bij VoetPortaal zijn er dan ook op gericht om pijnlijke drukpunten te ontzien en spier-, pees- en gewrichtsfuncties zoveel mogelijk te optimaliseren.

  Bij reuma kunnen gewrichten op den duur vervormen waardoor de stand van de voeten en de tenen kan veranderen. Een veranderde gewrichtsstand kan drukplekken geven. Deze kunnen worden ontzien met een orthese. Een orthese is een “teenstukje” gemaakt van siliconen. Het is een hulpmiddel dat wordt ingezet om de stand van de tenen te corrigeren of pijnlijke plekken op de voet te beschermen of te ontlasten. De orthese wordt voor u op maat gemaakt.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?