a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  VoetPortaal  >  Geen categorie   >  Scheefstand grote teen; als uw schoen niet meer past, trek aan de bel

  Scheefstand grote teen; als uw schoen niet meer past, trek aan de bel

  Scheefstand van de grote teen is een veelvoorkomend probleem, bij vrouwen meer dan bij mannen. Mensen die het hebben zullen het onmiddellijk herkennen, er ontstaat een grote knobbel aan de binnenkant van de voorvoet, en de grote teen begint steeds meer scheef te staan. Medisch wordt dit een Hallux Valgus genoemd. Meestal merkt u voor het eerst problemen doordat uw (mooiste) schoenen niet meer passen of dat u pijn aan de binnenkant van uw voorvoet heeft bij lang staan, lopen of sporten. De grote teen kan in extreme gevallen zelfs over de tweede teen heen gaan liggen, waardoor de voet steeds breder wordt en dat is met name lastig bij het kopen van schoenen.

  Meestal merkt u voor het eerst problemen doordat uw (mooiste) schoenen niet meer passen of dat u pijn aan de binnenkant van uw voorvoet heeft

  Heeft u ook aanleg voor Hallux Valgus (scheefstand grote teen)?
  Meestal, maar niet altijd, is scheefstand van de grote teen erfelijk. Als hier sprake van is, kan het zijn dat dit op een bepaald moment geactiveerd wordt. Voornaamste oorzaak van de knobbel aan de binnenkant van de voorvoet is dat langzaam maar zeker het grote teengewricht scheef gaat staan, door een onevenredige trekkracht op de pezen die het gewricht op zijn plaats houden. Om de oorzaak hiervan te analyseren, is het zaak om goed te kijken naar de afwikkeling van de voet bij lopen.

  Is een Hallux Valgus altijd met podotherapie op te lossen?
  Soms is de stand van grote teen al zover afgeschoven dat alleen via een chirurgische ingreep verbetering mogelijk is. VoetPortaal Podotherapeuten heeft veel ervaring met chirurgie en heeft werkt nauw samen met Annatommie Amstelveen. Mocht een chirurgische correctie nodig zijn, dan gaan wij ook na de operatie uw behandeling begeleiden.

  Met manuele therapie biedt VoetPortaal Podotherapeuten extra mogelijkheden
  Als u klachten heeft zullen wij bij VoetPortaal Podotherapeuten eerst proberen te voorkomen dat het probleem erger wordt. Door een zool te plaatsten die aan de achterkant verhoogd is, zorgen we er voor dat uw voet minder naar binnen kan kantelen en de trekkrachten gelijk worden. Als we dit hebben bereikt, zoeken we verder naar de reden waarom de voet zijn stabiliteit kwijt is. Dit is bijna altijd traceerbaar en met manuele therapie weg te nemen. Dus al bij de eerste klachten is het belangrijk dat u bij de podotherapeuten van VoetPortaal langskomt en wij samen met u gaan kijken naar de juiste behandeling.

   

  Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?