a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Schoenadvies

  De naden

  Controleer bij het kopen van nieuwe schoenen of er naden lopen in de schoenen.

  Naden lopen namelijk niet uit. Als er bij het passen van de schoen naden op de voet drukken blijft dit – ook na het inlopen van de schoen- een drukpunt op de voet.

  De sluiting

  Een sluiting van een schoen kan een veter, klittenband of rits zijn. Schoenen met een sluiting hebben meestal een beter omsluitende pasvorm voor de voet. Een goede sluiting voorkomt dat de voet gaat schuiven in de schoen.

  De juiste pasvorm

  De juiste pasvorm kunt u zelf het beste voelen en laten controleren door de verkoper. Belangrijk is dat een schoen comfortabel zit.

  Een aantal kenmerken:

  • Tussen uw teentoppen en de voorzijde van de schoen moet circa 1 centimeter over zijn als u staat.
  • Er mag geen druk van de schoen op de voorvoet komen.
  • De hiel moet rustig in de schoen blijven zonder dat deze uit de schoen slipt tijdens het lopen.

  Een schoenmaker kan vervelende knelpunten soms verhelpen door de schoen wat voor u op te rekken of uit te kloppen.

  De hielkap

  De hielkap, ookwel het contrefort genoemd, is het gedeelte van de schoen dat uw hiel omvangt. De voorkeur heeft dat een schoen een stevige hielkap heeft.

  U kunt dit controleren door aan de achterzijde van de schoen, net boven de hak, te drukken. Wanneer u deze niet makkelijk kunt indrukken dan heeft de hielkap voldoende stevigheid.

  De hak

  Een (brede) hak onder de schoen mag gerust. Het kan zelfs prettiger lopen.

  Bij hakken hoger dan 4 centimeter wordt uw voorvoet meer belast en hebben -indien u deze heeft- correctiezolen minder effect op de voetafwikkeling. Draag deze schoenen dan ook niet elke dag.

  De loopzool

  Een goede schoen bevat een stevige loopzool. Kenmerkend voor een stevige loopzool is dat u de zool niet overal dubbel kunt vouwen.

  Het enige punt waar de zool makkelijker moet kunnen buiten is het punt waar uw voorvoet zich in de schoen bevindt.

  Met name bij schoenen met een hakje is dit van belang. Sneakers staan over het algemeen platter op de grond waardoor dit minder belangrijk is.

  De teensprong

  De teensprong is het gedeelte van de schoen waar de neus licht omhoog gaat. De teensprong helpt uw voet met afwikkelen en is daarom belangrijk.

  Let er dus op dat de neus van de schoen (licht) omhoog gaat.

  Verwisselbare binnenzool

  Als u correctiezolen draagt is het raadzaam om schoenen te kopen met een uitneembare binnenzool. Deze kunt u uit de schoenen halen wanneer u correctiezolen in de schoen legt.

  De voeten hebben dan voldoende ruimte in de schoen en de correctiezolen hebben zo de meest optimale werking.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?