a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Slechtgenezende wonden bij suikerziekte

  SUIKERZIEKTE GEEFT EEN GROTE KANS OP SLECHT GENEZENDE WONDEN

  Bijna 1 op de 2 mensen met suikerziekte krijgt last van hun voeten. Vaak begint dat met een verminderd gevoel en slechtere doorbloeding. Als dit speelt, ontstaat er gemakkelijk overdruk op plaatsen van eelt of dunne huid. Dit leidt dan soms tot een wond. Meestal gaat het daarbij om slecht genezende wonden. Deze zijn moeilijk te behandelen en komen vooral voor bij mensen met diabetes mellitus type 2.

   

  Een wond is riskant als u suikerziekte heeft. Let daarom goed op, controleer de voeten iedere dag en bezoek de voetspecialist op tijd.

   

  WAAROM HEBBEN MENSEN MET DIABETES VAAK WONDEN AAN DE VOETEN?

  Misschien heeft u uw voet weleens gestoten en daar niets van gevoeld. Dit kan heel goed gebeuren als u suikerziekte heeft. Het komt doordat u minder gevoel in uw voeten heeft door zenuwbeschadigingen. Daarnaast tast suikerziekte uw vaten aan. Hierdoor verslechtert de doorbloeding. De laatste reden zijn drukplekken als gevolg van een veranderd looppatroon. Dit komt doordat suikerziekte invloed heeft op de bewegelijkheid van uw gewrichten.

   

  HOE ONTSTAAN SLECHT GENEZENDE WONDEN BIJ SUIKERZIEKTE?

  Vaak ontstaat een slechtgenezende wond doordat een wond, drukplek, kloof of irritatie niet wordt gevoeld. Daardoor ziet u het snel over het hoofd en loopt door. Hierdoor neemt de kans op infectie toe. Daarbij zijn suikerpatiënten sowieso extra vatbaar voor infecties.

   

  WAT KUNT U DOEN OM SLECHT GENEZENDE WONDEN BIJ SUIKERZIEKTE TE VOORKOMEN?

  U kunt zelf veel doen om wonden aan de voeten te voorkomen. Uiteraard helpt het om uw bloedspiegel zo stabiel mogelijk te houden. Loop daarnaast niet op blote voeten. Andere dingen die u kunt doen zijn:

  • de teennagels goed (laten) knippen;
  • uw voeten altijd goed drogen, ook tussen de tenen;
  • kwalitatieve schoenen met een perfecte pasvorm dragen;
  • uw voeten regelmatig laten controleren door een podotherapeut.

   

  BEHANDELING VAN SLECHT GENEZENDE WONDEN DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

  VoetPortaal podotherapeuten is onderdeel van een keten van zorgverleners. Samen zorgen wij dat de risico’s op slecht genezende wonden zo laag mogelijk blijven. In samenwerking met de huisarts bepaalt de podotherapeut uw risico. Vervolgens houdt hij samen met de medisch pedicure uw voeten onder controle. Als het risico te hoog is, dan worden de pedicurebehandelingen geheel of gedeeltelijk door de zorgverzekering betaald.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?