a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Sportklachten

  WAT ZIJN SPORTKLACHTEN?

  Sporten is gezond maar sportklachten zijn dat niet! Een blessure remt gauw uw plezier en ook de prestaties.

  Een sporter is intensief bezig. Dat stelt hoge eisen aan de belastbaarheid van het lichaam. Een keer te veel te doen is over het algemeen geen probleem. Als u het de dagen daarna iets rustiger aan doet, heeft het lichaam weer de mogelijkheid te herstellen van deze overbelasting en wordt het zelfs sterker.

  Dit principe heet supercompensatie en is het idee bij vooruitgang door training. Het lichaam gaat zich aanpassen aan de belasting die gevraagd wordt.

   

   

  HOE WERKT DIT?

  Op het moment dat je een intensieve training hebt ondergaan zal er in een spier schade zijn ontstaan. Het mooie is dat het lichaam direct begint met herstel daarvan. Deze herstel periode duurt gemiddeld 2 dagen.

  De supercompensatieperiode begint gemiddeld 2 dagen na trainen.

   

  Door de extra prikkeling zal een spier zich meer gaan aansterken en zijn capaciteit vergroten (de supercompensatiefase). Ook deze fase duurt gemiddeld 2 dagen. Vervolgens neemt deze extra capaciteit weer af tot de normale kracht. Je zou kunnen zeggen, dat je na 4 dagen weer dezelfde spiercapaciteit hebt.

  Bij sporten kunt u overbelasting voorkomen door op het juiste moment te trainen.

  Sporten en overbelasting

  Overbelasting kunt u voorkomen door op het juiste moment te trainen.

   

   

  BEHANDELING VAN SPORTKLACHTEN DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

  Een voet beweegt nooit alleen, maar maakt onderdeel uit van de bewegingsketen. Een blokkade en/of storing in deze bewegingsketen kan elders klachten geven. Zo kan een ‘overpronerende’ voet (platvoet) tijdens het hardlopen de oorzaak zijn van een knieblessure.

  Tijdens de opleiding Podotherapeut Plus die alle podotherapeuten bij VoetPortaal volgen of gevolgd hebben, wordt dieper op het fenomeen van belastbaarheid. Bij klachten bekijken zij de gehele bewegingsketen en zoeken zij naar de oorzaak van het probleem. Deze kan vanuit de voet, de knie, dan wel de heup voortkomen. Met de juiste behandeling bent u vervolgens snel weer pijnvrij aan het hardlopen.

   

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?