a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Tarieven VoetPortaal

  Tarieven Podotherapeuten

  SPREEKUUR PODOTHERAPIETARIEF CONSULTTIJD
  Eerste consult podotherapie zonder zolen€  73,00       45 minuten
  Eerste consult podotherapie met zolen€  257,00       45 minuten
  Vervolgconsult podotherapie (beoordeling van de klacht zonder toepassing van manuele therapie)€  52,00       30 minuten
  Vervolgconsult podotherapie (behandelen van de klacht met toepassing van manuele therapie)€  67,50       30 minuten
  Consult echografie€  43,00       15 minuten

  Vraag aan uw behandelaar naar de tarieven voor de overige behandelingen:


  Nagelchirurgie/nagelfenolisatie
  Tweede paar zolen/één losse zool
  Siliconen orthese
  Nagelbeugel
  Taping
  Instrumentele behandeling
  • MSK- behandelingen

   

   

  Tarieven orthomanueel artsen

  SPREEKUUR ORTHOMANUEEL ARTS
  TARIEF CONSULTTIJD
  Eerste consult podotherapie zonder zolen€128,00      45 min.
  Eerste consult podotherapie met zolen€279,00      45 min.
  Vervolgconsult podotherapie (beoordeling van de klacht zonder toepassing van manuele therapie)€ 93,00      30 min.
  Vervolgconsult podotherapie uitgebreid (behandeling van de klacht met toepassing van manuele therapie)€ 98,00      30 min.
  Vervolgconsult met zooltherapie€260,00      30 min.
  Eerste consult orthomanuele geneeskunde€128,00      45 min.

   

  Vergoedingen

  De hoogte van vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen. De kans dat uw consult podotherapie vergoed wordt is groot als u naast uw basisverzekering ook een aanvullende verzekeringspolis heeft afgesloten. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor aanvang van het consult.

  Het is ook mogelijk om te kijken op de website van de vereniging van podotherapeuten:  https://www.podotherapie.nl/vergoedingenoverzicht/

   

  Welke therapieën kan een podotherapeut gebruiken?

   

  • Correctiezolen: Voor de opbouw van de zool wordt – afhankelijk van de klacht – een keuze gemaakt uit diverse elementen. De elementen zorgen voor een balans tussen  “correctie”, “drukverdeling” en “stimulatie”. Daarnaast wordt de materiaalkeuze afgestemd op het soort gebruik. Zo zullen zolen voor sporters veelal uit ander materiaal bestaan en/of een andere opbouw hebben dan voor alledaags gebruik.

   

  • Echotherapie: echografie kan gebruikt worden voor het onderzoeken van weefsels als spieren, pezen, slijmbeurzen, gewrichtsbanden en kapsels. Op basis van uw blessure kan een echografie ondersteunend zijn in het stellen van de juiste diagnose of het evalueren van een zooltherapie

   

  • Orthese:  Een orthese is een “teenstukje” gemaakt van siliconen. Het is een hulpmiddel dat wordt ingezet om de stand van de tenen te corrigeren of pijnlijke plekken  op de voet te beschermen of te ontlasten. De orthese wordt in de behandeling voor u op maat gemaakt.

   

  • Orthonyxie: Een orthonyxie -ook wel ”nagelbeugel” genoemd- wordt gebruikt om de nagelvorm te corrigeren  en om het  ingroeien van een  nagel te voorkomen of te bestrijden.

   

  • Instrumentele behandeling: deze behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld het behandelen van een ingegroeide nagel of een diep gelegen likdoorn, maar ook wondbehandelingen bij “risicopatiënten”, zoals diabetes-mellitus, reuma en vaatlijden.

   

  • Manuele therapie: deze therapie is bij uitstek geschikt om blokkades op te heffen in één of meer delen van de voet. Met behulp van manipulatie wordt met een snelle, korte beweging het gewricht met verminderde beweeglijkheid “losgemaakt”. Deze manipulatie dient meestal ter ondersteuning van een andere podotherapeutische therapie zoals correctiezolen of tapen.

   

  • Aanvullende therapieën:  het toepassen van drukverminderende viltbandages om een slijmbeursontsteking of een likdoorn te ontlasten. Ook het aanbrengen van tape bij klachten zoals hielspoor/peesontstekingen/gescheurde enkelbanden valt hieronder.

   

  • Schoenadviezen: afhankelijk van de klacht kunnen schoenadviezen worden gegeven. Schoenen zijn een belangrijke factor bij het ontstaan en/of voorkomen van klachten.

   

  • Slippers/pantoffels met ingebouwde steunzool: Correctiezolen blijven in de meeste sandalen, open schoenen en pantoffels niet goed zitten. VoetPortaal biedt de mogelijkheid om op maat gemaakte slippers of pantoffels te bestellen waarin een aangemeten steunzool verwerkt is.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?