a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Verschil podotherapeut en podoloog

  VERSCHIL PODOTHERAPEUT EN PODOLOOG

  Een podotherapeut is een door het ministerie van VWS wettelijk erkende en beschermde titel, genoteerd in de Wet BIG, artikel 34. In deze wetgeving staat vastgelegd welke zorgverleners welke zorg mogen verlenen. Op die manier bewaakt de overheid de kwaliteit van de zorg. Hij of zij is gegarandeerd in het bezit van een HBO-bachelordegree, na het afronden van een wettelijk erkende 4 jarige HBO-bachelor. Deze opleiding moet door de NVAO geaccrediteerd worden. Een podotherapeut (paramedicus) valt onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

  De titels (register) podoloog, podo-posturaaltherapeut of podokinesioloog zijn niet wettelijk erkend en mogen door iedereen gevoerd worden. Als iemand bijvoorbeeld in een schoenwinkel werkt en ook zooltjes verkoopt kan deze persoon zich podoloog noemen.  Of een voetverzorger die een cursus heeft gevolgd. De opleidingseisen voor podologen zijn ook veel minder zwaar dan die voor podotherapeut. Vaak hebben deze beroepsbeoefenaren een gedegen opleiding of cursus gevolgd, maar dit is dus niet altijd het geval.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?