a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

Voetklachten

voetklachten loop-niet onnodig lang mee door

Te lang doorlopen met voetklachten heeft vaak vervelende gevolgen; de Voetportaal Podotherapeuten kijken naar het lichaam als geheel om het probleem te verhelpen.

Voetklachten kunnen erg veel hinder veroorzaken tijdens alledaagse bezigheden. Te lang doorlopen met voetklachten kan vervelende gevolgen met zich meebrengen, zoals het ontstaan van andere klachten. Denk hierbij aan klachten aan uw rug, pijnlijke knieën of pijn in de kuiten. Loop daarom niet onnodig lang door als u klachten aan uw voet heeft.

Het ontstaan van voetklachten kan meerder oorzaken hebben. Het achterhalen van de specifieke oorzaak is dan ook de eerste schakel in het opstellen van een juist behandelplan. Bij VoetPortaal helpen we u graag met het behandelen van uw voetklachten! Plan direct een afspraak in met een van onze podotherapeuten!

 

Oorzaken van voetklachten

Het is niet mogelijk om goed actie te ondernemen aan pijn in de voeten wanneer de oorzaak van het probleem niet duidelijk is. Zoek daarom altijd eerst naar de achterliggende oorzaak voordat u concreet gaat handelen.

Pijn in de voeten in combinatie met diabetes
Heeft u diabetes? Dan zou dat een oorzaak kunnen zijn van uw voetklachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voetzweren of kleine breukjes in de botten van de voeten. Ook als u in een korte tijd veel bent aangekomen is het mogelijk dat dit voetklachten veroorzaakt. Hierdoor neemt het gewicht dat op de voeten steunt namelijk toe.

Pijn in de voeten door sporten
Voetklachten ontstaan soms ook vrij plotseling, zoals bij overbelasting van de voeten. Hardlopen kan bijvoorbeeld klachten aan de voeten veroorzaken, omdat u hierbij langdurig dezelfde beweging uitvoert. Daarnaast is het plotseling uitoefenen van veel kracht op de voeten tijdens een korte sprint een mogelijke aanleiding van pijn in de voeten.

Voetklachten door schoenen
Loopt u vaak op hakken? Of heeft u schoenen die misschien wel lekker zitten maar oud en versleten zijn? In dit geval is er een kans dat de pijn in uw voeten ligt aan uw schoenen. Het is namelijk van groot belang dat uw schoenen voldoende ondersteuning bieden tijdens het lopen. Dit geldt ook voor sportschoenen.

 

Veelvoorkomende klachten

Er zijn veel soorten voetklachten die een stekende pijn als gevolg hebben. Hieronder hebben we de meest voorkomende klachten opgesomd. Bij VoetPortaal helpen we graag met het zoeken naar een langdurige oplossing voor uw voetklachten.

 

Voetklachten behandelen door Voetportaal

Om u van uw voetklachten af te helpen, kijken wij bij VoetPortaal niet alleen naar uw voeten maar ook naar uw algemene lichaamshouding. Tijdens uw intakegesprek brengen we eveneens uw looppatroon in kaart.

Het ontstaan van voetklachten is vaak een optelsom van meerdere factoren, waarbij houding, schoeisel en eventuele blokkades een rol spelen in het ontstaan van een specifieke voet-, hiel- of achillespeesklacht. Uit ervaring blijkt dat het toepassen van manuele technieken de klachten vaak direct al verlichten. Aanvullende behandelwijzen, zoals op maat gemaakte correctiezolen, ondersteunen en versterken het effect van de manuele therapie.

VoetPortaal is een specialist op het gebied van technieken en toepassing van manuele therapie binnen de podotherapie. Hiervoor volgen onze podotherapeuten intern een tweejarige specialistische opleiding. Door deze aanvullende opleiding zijn de VoetPortaal podotherapeuten in staat om de samenhang van klachten te beoordelen en deze in veel gevallen structureel te verhelpen. Plan direct een afspraak in met één van onze podotherapeuten!

Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?