a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

Voetklachten

voetklachten loop-niet onnodig lang mee door

Te lang doorlopen met voetklachten heeft vaak vervelende gevolgen; de Voetportaal Podotherapeuten kijken naar het lichaam als geheel om het probleem te verhelpen.

Voetklachten kunnen erg veel hinder veroorzaken tijdens alledaagse bezigheden. Te lang doorlopen met voetklachten kan vervelende gevolgen met zich meebrengen, zoals het ontstaan van andere klachten. Denk hierbij aan klachten aan uw rug, pijnlijke knieën of pijn in de kuiten. Loop daarom niet onnodig lang door als u klachten aan uw voet heeft.

Het ontstaan van voetklachten kan meerdere oorzaken hebben. Het achterhalen van de specifieke oorzaak is dan ook de eerste schakel in het opstellen van een juist behandelplan. Bij VoetPortaal helpen we u graag met het behandelen van uw voetklachten! Plan direct een afspraak in met een van onze podotherapeuten!

 

Oorzaken van voetklachten

Het is niet mogelijk om goed actie te ondernemen aan pijn in de voeten wanneer de oorzaak van het probleem niet duidelijk is. Zoek daarom altijd eerst naar de achterliggende oorzaak voordat u concreet gaat handelen.

Pijn in de voeten door sporten
Voetklachten ontstaan soms ook vrij plotseling, zoals bij overbelasting van de voeten. Hardlopen kan bijvoorbeeld klachten aan de voeten veroorzaken, omdat u hierbij langdurig dezelfde beweging uitvoert. Daarnaast is het plotseling uitoefenen van veel kracht op de voeten tijdens een korte sprint een mogelijke aanleiding van pijn in de voeten.

Voetklachten door schoenen
Van schoenen wordt vaak aangegeven, dat ze bron zijn van voetklachten. Natuurlijk zijn er schoenen, die niet goed zijn voor uw voeten. Eigenlijk voelt u dat vaak zelf al aan. Maar als een “gewone” schoen u pijn geeft, dan is er meestal een probleem in de voet zelf. Door die oorzaak op te lossen, kunt u de schoen dan weer gewoon gebruiken. Dus gooi ze niet direct weg, maar kom eerst even langs om dat te beoordelen. Dat onderscheidt de Voetportaal therapeut.

Pijn in de voeten in combinatie met diabetes
Heeft u diabetes? Dan zou dat een oorzaak kunnen zijn van uw voetklachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wonden of zenuwklachten van de voeten. Door een goede controle te combineren met goede verzorging van de voeten door een pedicure, kunt u veel leed voorkomen. Bij voetportaal hebben wij een ruim netwerk van medisch pedicures waarmee wij samenwerken.

 

Veelvoorkomende klachten

Er zijn veel soorten voetklachten die een stekende pijn als gevolg hebben. Hieronder hebben we de meest voorkomende klachten opgesomd. Bij VoetPortaal helpen we graag met het zoeken van de oorzaak, waardoor er een langdurige oplossing voor uw voetklachten bestaat.

 

Voetklachten behandelen door Voetportaal

Om u van uw voetklachten af te helpen, kijken wij bij VoetPortaal niet alleen naar uw voeten maar ook naar uw algemene lichaamshouding. Tijdens uw intakegesprek brengen we eveneens uw looppatroon in kaart.

Het ontstaan van voetklachten is vaak een optelsom van meerdere factoren, waarbij houding, looppatroon en eventuele blokkades een rol spelen in het ontstaan van een specifieke voet-, hiel- of achillespeesklacht. Uit ervaring blijkt dat het toepassen van manuele technieken de klachten vaak direct al verlichten en eigenlijk de basis vormen van de oplossing van uw voetklacht. Aanvullende behandelwijzen, zoals op maat gemaakte correctiezolen, ondersteunen en versterken het effect van de manuele therapie.

VoetPortaal is een specialist op het gebied van technieken en toepassing van manuele therapie binnen de podotherapie. Hiervoor volgen onze podotherapeuten intern een tweejarige specialistische opleiding. Door deze aanvullende opleiding zijn de VoetPortaal podotherapeuten in staat om de samenhang van klachten te beoordelen en deze in veel gevallen structureel te verhelpen. Plan direct een afspraak in met één van onze podotherapeuten of fysiotherapeuten!

Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?