a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Voetklachten

  voetklachten loop-niet onnodig lang mee door

  Te lang doorlopen met voetklachten heeft vaak vervelende gevolgen; bij VoetPortaal  kijken we naar het lichaam als geheel om het probleem te verhelpen.

  Voetklachten kunnen veel hinder veroorzaken tijdens alledaagse bezigheden. Te lang doorlopen met voetklachten kan het ontstaan van andere klachten in de hand werken zoals knie-, heup- of rugklachten. Loop daarom niet onnodig lang door als u klachten aan uw voet heeft.

  Bij VoetPortaal helpen we u graag met het behandelen van uw voetklachten! Plan direct een afspraak in met een van onze therapeuten!

   

  Oorzaken van voetklachten

  Voetklachten kunnen uiteenlopende oorzaken hebben. Zoek daarom altijd eerst naar de achterliggende oorzaak voordat u concreet gaat handelen.

  Pijn in de voeten door sporten

  Voetklachten kunnen bij het sporten ontstaan. Hardlopen kan bijvoorbeeld klachten aan de voeten veroorzaken, omdat u hierbij langdurig dezelfde beweging uitvoert. Daarnaast is uitoefenen van explosieve kracht op de voeten tijdens een korte sprint een mogelijke aanleiding van pijn in de voeten.

  Voetklachten door schoenen
  Van schoenen wordt vaak aangegeven dat ze bron zijn van voetklachten. Natuurlijk zijn er schoenen die niet goed zijn voor uw voeten. Eigenlijk voelt u dat vaak zelf al aan. Maar als een “gewone” schoen u pijn geeft, dan is er meestal een probleem in de voet zelf. Door die oorzaak op te lossen, kunt u de schoen daarna weer gewoon gebruiken. Dus gooi ze niet direct weg, maar kom eerst even langs om dat te beoordelen.

  Pijn in de voeten in combinatie met diabetes
  Heeft u diabetes? Dan zou dat een oorzaak kunnen zijn van uw voetklachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wonden of zenuwklachten van de voeten. Door een goede controle te combineren met goede verzorging van de voeten door een pedicure, kunt u veel leed voorkomen. Bij VoetPortaal hebben wij een ruim netwerk van medisch pedicures waarmee wij samenwerken.

   

  Veelvoorkomende klachten

  Het ontstaan van voetklachten is vaak een optelsom van meerdere factoren, waarbij houding, het looppatroon en eventuele gewrichtsblokkades een rol spelen in het ontstaan van specifieke klachten.

   

  Voetklachten behandelen door VoetPortaal

  Bij VoetPortaal kijken de therapeuten niet alleen naar uw voeten maar ook naar uw algemene lichaamshouding. Naast uw intakegesprek wordt eveneens uw looppatroon in kaart gebracht.

  Uit ervaring blijkt dat het toepassen van manuele technieken de klachten vaak direct al verlichting kan geven. Aanvullende behandelingen, zoals op maat gemaakte correctiezolen, ondersteunen en stimuleren het effect van de manuele therapie.

  VoetPortaal is de specialist van manuele therapie binnen de podotherapie. Onze therapeuten volgen hiervoor intern een tweejarige specialistische opleiding. Plan direct een afspraak in met één van onze podotherapeuten of fysiotherapeuten!

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?