a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Waarom kiezen voor VoetPortaal?

  Waarom kiezen voor een podotherapeut van VoetPortaal?

  Onze gemotiveerde podotherapeuten zijn geen gewone podotherapeuten. Ze werken allemaal met dezelfde holistische kijk op het menselijk bewegingsapparaat. Vanaf dag 1 dat ze bij Voetportaal werken, worden ze bijgeschoold om de samenhang van het lichaam te doorgronden. Een mens kan te maken krijgen met een scala aan voetklachten, al dan niet in combinatie met andere klachten van het bewegingsapparaat. Voor iedere klacht is er wel een meer of minder ingrijpende behandeling of therapie mogelijk. De kans dat men daarbij verdwaalt in het aanbod van mogelijkheden is dan ook groot.

  De filosofie van podotherapeut, arts musculoskeletale geneeskunde en oprichter van VoetPortaal René Somers is dat als je de oorzaak van een klacht weet te achterhalen en adequaat behandelt, bijna elke klacht is te verhelpen.

  Vanuit die filosofie hanteren we bij VoetPortaal Podotherapeuten een onderscheidende benadering die zich kenmerkt door 3 kernelementen:

   

  1. Veel aandacht voor het vinden van de dieperliggende oorzaak van de klachten.

  Wij zijn er van overtuigd dat niets binnen het functioneren ‘los’ gezien kan worden van de mens in zijn geheel. We beseffen dat een voetklacht meestal niet een op zichzelf staand probleem is, maar het gevolg van een probleem dat zich vaak niet eens in de voet bevindt.

  Vanuit die wetenschap inventariseren we elke klacht en proberen we inzicht te krijgen in waar deze klacht nu eigenlijk vandaan komt. Daarbij kijken we verder dan de symptomen alleen. We doen eerst een stapje terug en kijken naar het lichaam als geheel. Hoe kan een knie, heup of bekken invloed uitoefenen op een voet en vice versa?

  Regelmatig kan een (kleine) opmerking van een patiënt daarbij het tipje van de sluier naar de oorzaak van zijn/haar klacht oplichten. Luisteren is dan ook een essentieel onderdeel van onze behandeling.

   

  2. De behandeling richt zich niet op symptoombestrijding maar op het wegnemen van de oorzaak van de klachten.

  Met zooltjes kun je de pijn vaak verlichten maar het lost meestal niet het echte, onderliggende probleem op. Het aanpakken van de oorzaak van de klacht doet dat wel.

  De behandeling van een voetklacht is voor VoetPortaal Podotherapeuten: oorzaak en gevolg in beeld brengen, samenwerken met (para)medische specialisten (huisarts, fysiotherapeut, pedicure of orthopedie), en het toepassen van de juiste technieken om uiteindelijk de best mogelijke behandeling te kunnen aanbieden. Hulpmiddelen spelen daarbij zeker een rol, maar bij voorkeur met de intentie deze weer zo snel mogelijk weg te laten en het lichaam zelf zijn werk te laten doen.

   

  3. Manueel therapie als wezenlijk onderdeel van die behandeling.

  De podotherapeuten die bij VoetPortaal zijn aangesloten hebben allemaal een 2-jarige aanvullende opleiding tot Podotherapeut Plus gevolgd of zijn daar mee bezig. Tijdens deze opleiding wordt men getraind in het beoordelen van de werking tussen spieren en gewrichten naar normaal of afwijkend, èn het kunnen toepassen van manuele therapie. Deze therapie is bij uitstek geschikt om, in gevallen waarbij een blokkade in één of meer gebieden in de voet bijdraagt tot het niet goed kunnen functioneren van die voet, deze blokkades op te heffen. Daarbij wordt via een zogenaamde manipulatietechniek met een snelle, korte beweging het vastzittende gewricht “los gemaakt”. Deze manipulatie dient meestal ter ondersteuning van een andere podotherapeutische therapie als zolen of tapen.

  Met deze bijzondere benadering weten de podotherapeuten van VoetPortaal zelfs voor de moeilijkste patiënten vaak nog relatief snel, een goed en blijvend resultaat te boeken.

  Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?