a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Waarom kiezen voor ons Mobility team?

  Onze gemotiveerde podotherapeuten zijn naast HBO geschoold ook gespecialiseerd in manuele therapie. Ze analyseren uw klachten met een allesomvattende kijk op uw gehele lichaam. Vanaf de eerste dag dat ze bij VoetPortaal werken, worden ze opgeleid om de samenhang van het lichaam te doorgronden. Een mens kan te maken krijgen met een scala aan voetklachten, al dan niet in combinatie met andere klachten van het bewegingsapparaat.
  De filosofie van podotherapeut, arts musculoskeletale geneeskunde en oprichter van VoetPortaal; René Somers is dat als je de oorzaak van een klacht weet te achterhalen en adequaat behandelt, bijna elke klacht is te verhelpen.
  Vanuit die filosofie hanteren we bij VoetPortaal Podotherapeuten een onderscheidende benadering die zich kenmerkt door 3 kernelementen:

   

  1. Veel aandacht voor het vinden van de dieperliggende oorzaak van de klachten.

  Wij zijn er van overtuigd dat niets binnen het functioneren ‘los’ gezien kan worden van de mens in zijn geheel. Een voetklacht is meestal niet een op zichzelf staand probleem maar het gevolg van een probleem dat zich vaak niet eens in de voet bevindt.
  Met dit inzicht inventariseren we elke klacht en proberen we inzicht te krijgen in waar deze klacht nu eigenlijk vandaan komt. Daarbij kijken we verder dan de symptomen alleen. We doen eerst een stapje terug en kijken naar het lichaam als geheel. Hoe kan een knie, heup of bekken invloed uitoefenen op een voet en vice versa?
  Regelmatig kan een (kleine) opmerking van een patiënt daarbij het tipje van de sluier naar de oorzaak van zijn/haar klacht oplichten. Luisteren is dan ook een essentieel onderdeel van onze behandeling.

   

  2. De behandeling richt zich niet op symptoombestrijding maar op het wegnemen van de oorzaak van de klachten.

  Met zooltjes is de pijn vaak te verlichten maar het lost meestal niet het echte, onderliggende probleem op. Het aanpakken van de oorzaak van de klacht doet dat wel.
  De behandeling van een voetklacht is voor VoetPortaal Podotherapeuten: oorzaak en gevolg in beeld brengen, samenwerken met (para)medische specialisten (huisarts, fysiotherapeut, pedicure of orthopedie), en het toepassen van de juiste technieken om uiteindelijk de best mogelijke behandeling te kunnen aanbieden.

   

  3. Manueel therapie als wezenlijk onderdeel van die behandeling.

  De podotherapeuten die bij VoetPortaal zijn aangesloten hebben allemaal een 2-jarige aanvullende opleiding tot Podotherapeut Plus gevolgd of zijn daar mee bezig. Tijdens deze opleiding wordt men getraind in het beoordelen van de werking tussen spieren en gewrichten naar normaal of afwijkend, èn het kunnen toepassen van manuele therapie.
  Deze therapie is bij uitstek geschikt om, in gevallen waarbij een blokkade in één of meer gebieden in de voet bijdraagt tot het niet goed kunnen functioneren van die voet, deze blokkades op te heffen. Daarbij wordt via een zogenaamde manipulatietechniek met een snelle, korte beweging het vastzittende gewricht “los gemaakt”. Deze manipulatie dient meestal ter ondersteuning van een andere podotherapeutische therapie als zolen of tapen.
  Met deze bijzondere benadering weten de podotherapeuten van VoetPortaal zelfs voor de moeilijkste patiënten vaak nog relatief snel, een goed en blijvend resultaat te boeken.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?