a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Wat is een podotherapeut?

  Een podotherapeut is professioneel leider in de voetengezondheidszorg. Hij of zij behandelt mensen met voetklachten en voet gerelateerde klachten. Het gaat over het algemeen om pijn aan en/of last van de voeten, enkels, knieën, heupen en/of rug. Ook geven podotherapeuten preventieve adviezen en behandelen zij afwijkende teenstanden en (ernstige) huid- en nagelaandoeningen die niet door een (medisch) pedicure mogen worden behandeld.

  Podotherapeuten zijn met betrekking tot het vakgebied podotherapie de enige beroepsbeoefenaren met een Hogere Beroeps Opleiding, met een Bachelor-degree. De titel Podotherapeut is een bij wet beschermde titel. Een en ander staat beschreven in artikel 34 van de Wet-BIG. Podotherapeuten dienen te voldoen aan een aantal kwaliteitseisen en kunnen zich laten registreren in het Kwaliteitsregister Paramedici.

  Met welke klachten kunt u bij de podotherapeut terecht?

  Eigenlijk is iedereen met pijnklachten of moeilijkheden aan zijn of haar voeten of ontstaan uit die voeten, aan het juiste adres bij de podotherapeut. Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en/of klachten die (zijn) ontstaan door een afwijkend functioneren van de voet(en), een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon. Het gaat over het algemeen om pijn aan en/of last van de voeten, enkels, knieën, heupen en/of rug.

  De voornaamste behandelingen van een podotherapeut bestaan uit het maken van correctiezolen of een orthese. De podotherapeuten van VoetPortaal passen regelmatig manuele therapie aan de voeten toe. Het doel van deze behandelingen is het opheffen, verminderen of compenseren van klachten.

  Hiernaast geven podotherapeuten preventieve adviezen en behandelen zij afwijkende teenstanden en (ernstige) huid- en nagelaandoeningen die niet door een (medisch) pedicure mogen worden behandeld. Bij ingroeiende nagels wordt bijvoorbeeld een op maat gemaakte beugel geplaatst. Diepe likdoorns kunnen worden verwijderd en zo mogelijk wordt de oorzaak van druk en wrijving weggenomen (eventueel door hulpmiddelen).

  Een podotherapeut behandelt wonden en screent preventief diabetische voeten om problemen aan de voeten te voorkomen.

  Kort samengevat behandelt de therapeut de volgende klachten:

  • Standsafwijkingen van gewrichten aan voeten, inclusief de tenen en de nagels
  • Problemen elders in het lichaam, veroorzaakt door een afwijkende voetstand of een afwijkend looppatroon (knie, heup, rug)
  • Klachten ten gevolg van overbelasting of drukverdeling in de voet
  • Vermoeidheidsklachten
  • Specifieke voetproblemen bij kinderen
  • Sportblessures
  • Huid- en nagelaandoeningen
  • Klachten bij risicopatiënten, zoals vaatlijden, diabetes mellitus en reuma (zoals open wonden/ulcera en nagelproblemen)

  Heb ik een verwijzing nodig

  In 2011 heeft het ministerie van VWS besloten om podotherapie direct toegankelijk te maken voor patiënten. Daarmee is voor een bezoek aan de podotherapeut een verwijzing van een arts of specialist niet langer noodzakelijk.
  Wel zal er door onze podotherapeuten -die allemaal gecertificeerd zijn voor Directe Toegankelijkheid Podotherapie (DTP)- bij het eerste bezoek een korte screening plaatsvinden. Tijdens deze screening zal de podotherapeut wat vragen stellen om in te schatten of u bij de podotherapeut aan het juiste adres bent voor uw klachten.

  Komt u met een verwijzing van uw arts of specialist, dan is dat door hen reeds vastgesteld en wordt direct begonnen met het onderzoeken van uw klachten. Neem in dat geval de verwijzing mee bij uw eerste afspraak.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?