a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Werkwijze & Behandeling

  WERKWIJZE & BEHANDELING

  Een behandeling bij de VoetPortaal Podotherapeut loopt volgens een vaste opbouw.

   

  Het eerste bezoek

  Bij uw eerste bezoek vragen wij u het volgende mee te nemen:

  • Een identiteitsbewijs/paspoort/rijbewijs
  • Een verwijzing van de huisarts of specialist (indien verwezen)
  • Indien u komt voor het bepalen van uw zorgprofiel voor uw diabetes, verzoeken wij u vriendelijk uw verwijsbrief mee te nemen.

  Tevens is er een grote kans dat wij aan u vragen om voor het onderzoek niet alleen uw sokken en schoenen maar ook uw broek uit te trekken. Zorg ervoor dat u gepast ondergoed draagt waar u zich comfortabel bij voelt.
  Mocht u daarnaast al zolen of aangepaste schoenen gebruiken of onlangs gebruikt hebben dan verzoeken wij u om deze mee te nemen.
  Ieder eerste bezoek zal beginnen met een anamnese/vraaggesprek. Hierna gaat het vraaggesprek over in het onderzoek.
  De therapeut zal uw voeten inspecteren op bijzonderheden zoals de nagels, de huid, de stand van de voeten en de stand van de rest van uw lichaam in relatie tot uw voeten.
  Hiernaast wordt er een loopanalyse gemaakt om te kijken hoe uw voeten functioneren. De podotherapeut zal aan uw voeten voelen om zo pijnlijke plekken en/of afwijkingen op te sporen.
  Door al deze informatie te verzamelen krijgt de therapeut een goed en uitgebreid beeld hoe het met uw voetfunctie gesteld is en wat de meest geschikte behandeling voor u zou kunnen zijn.
  Indien nodig kan er aanvullend onderzoeken worden gedaan waarbij uw voeten worden beoordeeld op hun drukverdeling. Soms is er aan de slijtage (op ongebruikelijke plekken) van uw schoenen al te zien dat de drukverdeling van uw voeten niet ideaal is.
  Om dit zeer nauwkeurig te kunnen meten werken wij met Parocontour® (een methode voor digitale voetmeting) en RS footscan® (een moderne scan voor drukmeting van de voet). Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van echografie (MSU: Musculo Skeletal Ultrasound) als diagnostisch- en evaluatiemiddel waardoor gerichter behandeld kan worden.

   

  .

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?