a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Ziekte van Ledderhose

  Morbus Ledderhose, plantaire fibromatose en nodulaire fibromatosis plantaris.

  WAT IS DE ZIEKTE VAN LEDDERHOSE?

  Heeft u één of meerdere knobbels onder uw voet? Mogelijk heeft u de ziekte van Ledderhose. De verdikkingen zitten op de rand van een peesplaat. Ze ontstaan doordat het bindweefsel van de peesplaat verschrompelt. De grootte van de knobbel varieert en is meestal tussen de 0,5 en 1 cm groot.

  De ziekte van Ledderhose komt vooral voor vanaf middelbare leeftijd en meer bij mannen dan bij vrouwen. Andere namen zijn: Morbus Ledderhose, plantaire fibromatose en nodulaire fibromatosis plantaris.

   

  WAT ZIJN DE KLACHTEN VAN DE ZIEKTE VAN LEDDERHOSE?

  In het begin heeft u meestal geen last van de verdikkingen. De  knobbels kunnen bij ontsteking pijnlijk zijn tijdens het staan of lopen. S’ morgens na het uit bed stappen is er vaak meer last waarbij een krampgevoel en pijnscheuten aanwezig kunnen zijn. Na een paar stappen nemen deze klachten weer wat af.

   

  HOE ONTSTAAT DE ZIEKTE VAN LEDDERHOSE?

  Het is nog onbekend waarom het bindweefsel verschrompelt en de verdikkingen ontstaan. Wel is bekend dat de ziekte erfelijk is. Ook weten we dat u meer kans op Ledderhose heeft als u rookt, drinkt, zwaar lichamelijk werk doet en suikerziekte of epilepsie heeft. Tot slot is er een verband met de ziekte van Dupytren. Bij deze aandoening zien we vergelijkbare verdikkingen in de hand.


  BEHANDELING ZIEKTE VAN LEDDERHOSE BIJ VOETPORTAAL

  De behandeling bestaat uit het weghalen van de te grote rek op de peesplaat. Dat doen we door uit te zoeken waarom er zoveel rek op de pees staat. Meestal kunnen we de oorzaak opsporen en deze met manuele therapie en een correctiezool grotendeels wegnemen. Het ontstekingsproces komt dan tot rust. De knobbel blijft, maar is niet meer gevoelig.

  Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?