a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

  Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

  Liesklachten van de heupbuiger

  Liespeesklachten van de psoasspier

  WAT ZIJN LIESKLACHTEN VAN DE HEUPBUIGER?

  De grote lenden spier, ook wel bekend als de musculus iliopsoas, zorgt ervoor dat u uw been kunt optillen en naar buiten kunt draaien wanneer u begint om een afzet te maken tijdens het lopen. Als de iliopsoas overbelast, geïrriteerd of beschadigd is dan voelt u pijn in uw liesregio. Deze pijn kan voorkomen voor bij alledaagse dingen zoals fietsen, (trap)lopen en sporten.

   

   

  HOE ONTSTAAN LIESKLACHTEN VAN DE ILIOPSOAS?

  Liesklachten van de iliopsoas kunnen om verschillende redenen ontstaan. Belangrijk bij dit soort klachten is de manier van lopen en de beweeglijkheid van de heup. Andere redenen zijn langdurige overbelasting en slijtage.

  Soms ontstaat de pijn vrij plotseling. Dit gebeurt regelmatig bij explosieve sporten zoals voetbal, atletiek en schaatsen waar de iliopsoas veel kracht moet leveren.

   

  WAT KUNT U DOEN BIJ LIESKLACHTEN VAN DE ILIOPSOAS?

  Het is belangrijk dat u blijft bewegen maar met beleid. Explosieve bewegingen zoals sprinten, springen, abrupt draaien, knieheffen en schoppen kunt u beter even laten.

  Meestal zijn klachten na een paar weken weg. Toch is het altijd verstandig om de oorzaak te achterhalen. Wanneer deze bekend is kunt u het probleem bij de kern aanpakken. Zo verkleint u de kans dat u opnieuw klachten krijgt.

   

  BEHANDELING LIESPEESKLACHTEN VAN DE PSOASSPIER DOOR VOETPORTAAL

  Bij VoetPortaal is het alleen behandelen van de gevolgen van de klacht niet voldoende. Onze stelregel is dat het herstel pas begint wanneer de oorzaak is weggehaald. Als eerste gaan we daarom op zoek naar waarom de pees van de iliopsoas overbelast raakt

   

  Meestal ontstaat deze overbelasting doordat de spier een gedwongen draai naar binnen maakt maar niet op het juiste moment weer de draai naar buiten kan maken. De spier trekt dan aan het been maar het been kan de beweging nog niet mee maken en remt de beweging. Er ontstaat dan makkelijk een overbelasting.

   

  Nadat we de oorzaak van het probleem hebben gevonden, proberen we deze weg te halen. Meestal zal dit gebeuren middels manuele therapie, vaak in combinatie met een correctiezool. Als de oorzaak goed is weggenomen zal de klacht  in de regel snel herstellen.

  Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?