a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

Liespeesklachten van de musculus psoas

Liespeesklachten van de psoasspier

WAT ZIJN LIESPEESKLACHTEN VAN DE PSOASSPIER?

De psoasspier zorgt dat u uw been kunt optillen en naar buiten kunt draaien als u begint om een afzet te maken. Als de psoasspier of de plek waar de spier aan het bot hecht, de pees, geïrriteerd of beschadigd is, dan voelt u pijn in uw lies. Deze pijn komt voor bij alledaagse dingen zoals (trap)lopen en sporten.

 

 

HOE ONTSTAAN LIESPEESKLACHTEN VAN DE PSOASSPIER?

Liespeesklachten van de psoasspier kunnen om verschillende redenen ontstaan. Soms ervaart iemand plotseling pijn. Dit gebeurt regelmatig bij explosieve sporten zoals voetbal, atletiek en schaatsen. Andere redenen zijn langdurende overbelasting en slijtage. Daarnaast speelt de manier van lopen en de bewegelijkheid van de heup een rol.

 

WAT KUNT U DOEN ALS U LIESPEESKLACHTEN VAN DE PSOASSPIER HEEFT?

Het is belangrijk dat u blijft bewegen, maar wel rustig aan doet. Explosieve bewegingen zoals sprinten, springen, abrupt draaien, knieheffen en schoppen kunt u beter een tijdje laten.

Meestal zijn klachten na een paar weken weg. Toch is het altijd verstandig om de oorzaak te achterhalen. Kent u die, dan kunt u het probleem bij de kern aanpakken. Zo verkleint u de kans dat u opnieuw pijn krijgt.

 

BEHANDELING LIESPEESKLACHTEN VAN DE PSOASSPIER DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

Bij Voetportaal Podotherapeuten is het alleen behandelen van de klacht niet voldoende. Onze stelregel is, dat het herstel pas begint als je de oorzaak ervan hebt weggehaald. Als eerste gaan we daarom op zoek naar waarom de pees van de psoasspier overbelast wordt?

 

Heel vaak ontstaat deze overbelasting doordat de spier een gedwongen draai naar binnen, maar niet op het juiste moment weer de draai naar buiten kan maken. De spier trekt dan aan het been, maar het been kan de beweging niet mee maken. Er ontstaat dan makkelijk een overbelasting.

 

Nadat we de oorzaak van het probleem hebben gevonden, proberen we deze weg te halen. Meestal zal dat gebeuren middels manueel therapie, vaak in combinatie met een correctiezool. Als de oorzaak goed is weggenomen, zal de klacht gelukkig in de regel snel herstellen.

Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?