a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Meest recente berichten

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Centrale Afsprakenbalie

085 - 483 54 88

Lokaal tarief

Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

  • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.
  • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

Runners knee

Lopersknie - iliotibiaal frictie syndroom

WAT IS EEN RUNNERS KNEE?

Een runners knee of lopersknie (ook wel iliotibiaal frictie syndroom genoemd) is een blessure waarbij u pijn aan de buitenkant van uw knie pijn hebt. Een runners knee komt veel voor bij hardlopers, vandaar de naam. Overigens is dit ietwat verwarrend omdat deze blessure ook bij andere sporten en bij niet-sporters kan voorkomen.

 

WAT ZIJN DE KLACHTEN BIJ EEN RUNNERS KNEE?

Het begint vaak met een onprettig gevoel aan de buitenkant van de knie. Loopt u door, dan gaat de irritatie na verloop van tijd over in een stekende pijn. Soms straalt de pijn uit naar de voor- of achterzijde van de knie en soms ook naar de buitenkant van het onder- of bovenbeen. Negeert u de pijn, dan kunt u op den duur zelfs in rust last van uw knie hebben.

 

HOE ONTSTAAT EEN RUNNERS KNEE?

Een runners knee ontstaat vaak door een afwijkend looppatroon, standsafwijkingen van de voeten of de benen, verkeerde schoenen, zwakke spieren of een verkeerde trainingsopbouw.

Dit leidt tot overbelasting van een peesplaat. Deze band, de Tractus Iliotibialis, loopt vanaf de buitenzijde van het bovenbeen via de buitenkant van de knie naar uw scheenbeen. Als de peesplaat moeilijk over de buitenkant van uw knie gaat, dan ontstaan er wrijving en krijgt u pijn.

 

WAT KUNT U DOEN ALS U EEN RUNNERS KNEE HEEFT?

Denkt u dat u een runners knee heeft, doe dan rustig aan. Is de pijn na twee weken nog steeds aanwezig dan is het verstandig om uw looppatroon, voetenstand en schoenen te laten analyseren. Wij doen dit met plezier voor u.

 

BEHANDELING RUNNERS KNEE DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

De behandeling van een runners knee begint bij het zoeken naar het waarom de loopbeweging eigenlijk afwijkend is geworden?

De praktijk leert ons dat bij deze aandoening de knie vaak onvoldoende wordt gestrekt bij de afzet over de grote teen. Hier bestaan diverse mogelijke oorzaken voor. De VoetPortaal podotherapeut gaat daarom als eerste op zoek naar waarom in dit specifieke geval de afwikkeling van de voet verstoord is? Zodra we die oorzaak hebben gevonden, kunnen we deze behandelen met een combinatie van manueel therapie en correctiezolen.

Al direct tijdens de behandeling zien we of de knie weer voldoende strekt. Op basis daarvan kunnen we vervolgens bijna altijd voorspellen of en zo ja wanneer de runners knee zal verdwijnen en u weer makkelijk kunt hardlopen.

Wilt u graag terug gebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?