a

Bij Voetportaal kunt u snel terecht voor de juiste en beste ‘op maat gemaakte’ behandeling voor voetklachten. De podotherapeuten van Voetportaal volgen (of zijn afgestudeerd in) de gespecialiseerde vervolgopleiding Podotherapeut-Plus waarin extra specialisaties worden gegeven waardoor men u nog beter en structureler van uw klachten af kan helpen.

+ 31 (0)85 - 483 54 88

info@voetportaal.nl
Straatweg 179, 3621 BM Breukelen

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Secretariaat

 

    Wilt u een afspraak maken met één van onze podotherapeuten? Dat kan op twee manieren:

    • TELEFONISCH: Als u graag samen met een van onze receptionistes een afspraak in wilt plannen kunt u telefonisch contact opnemen met onze centrale afsprakenbalie: 085-4835488. Deze is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

    • ONLINE: Bij VoetPortaal kunt u ook 24 uur per dag en 7 dagen per week zelf online uw afspraak plannen! Klik op één van de buttons hieronder en u komt direct op de voor u juiste afspraakmodule:

    Runners knee

    Lopersknie - iliotibiaal frictie syndroom

    WAT IS EEN RUNNERS KNEE?

    Een runners knee (ook wel iliotibiaal frictie syndroom of lopersknie genoemd) is een blessure waarbij u pijn aan de buitenkant van uw knie pijn hebt. Een runners knee komt veel voor bij hardlopers, vandaar de naam. Overigens is dit ietwat verwarrend omdat deze blessure ook bij andere sporten en bij niet-sporters kan voorkomen.

     

    WAT ZIJN DE KLACHTEN BIJ EEN RUNNERS KNEE?

    Het begint vaak met een onprettig gevoel aan de buitenkant van de knie. Loopt u door dan kan de irritatie na verloop van tijd overgaan in een meer stekende pijn. De pijn kan uitstralen naar de voor- of achterzijde van de knie en soms ook naar de buitenkant van het onder- of bovenbeen. Negeert u de pijn, dan kunt u op den duur zelfs in rust last van uw knie hebben.

     

    HOE ONTSTAAT EEN RUNNERS KNEE?

    Een runners knee ontstaat vaak door een afwijkend looppatroon, standsafwijkingen van de voeten of de benen,  zwakke spieren, een verkeerde trainingsopbouw of verkeerde schoenen.

    Dit leidt tot overbelasting van een peesplaat. Deze peesplaat, de Tractus Iliotibialis, loopt vanaf de buitenzijde van het bovenbeen, via de buitenkant van de knie, naar uw scheenbeen. Als de peesplaat strakker gaat staan ontstaat er een toename van druk op het vetkussen tussen de peesplaat en het dijbeen (femur). Het vetkussen heeft als functie om voor demping van de beweging te zorgen. Echter bij een te hoge belasting raakt het vetkussen ontstoken en gaat deze pijn doen.

     

    WAT KUNT U DOEN ALS U EEN RUNNERS KNEE HEEFT?

    Denkt u dat u een runners knee heeft, doe dan rustig aan. Dit geeft het lichaam de kans om te herstellen en de spierspanning van de peesplaat te normaliseren. Hierdoor neemt de druk op het vetkussent af. Is de pijn na twee weken rust nog steeds aanwezig dan is het verstandig om uw looppatroon, voetenstand en schoenen te laten analyseren. Wij doen dit met plezier voor u.

     

    BEHANDELING RUNNERS KNEE DOOR VOETPORTAAL PODOTHERAPEUTEN

    Voor de behandeling van een runners knee is het onderzoeken waarom het looppatroon “afwijkend” is de essentie van het begrijpen van de klacht.

    De praktijk leert ons dat bij deze aandoening de knie vaak onvoldoende wordt gestrekt bij de afzet over de grote teen. Hier bestaan diverse  oorzaken voor. De therapeuten van VoetPortaal  gaan daarom als eerste op zoek naar “waarom”  afwikkeling van de voet verstoord is . Zodra de oorzaak is gevonden, kan  deze worden behandelt met een combinatie van manuele therapie en (indien nodig) correctiezolen.

    Tijdens de behandeling zien we direct of het uitstrekken van de knie, tijdens het lopen, normaliseert na het toepassen van manuele therapie. Op basis hiervan kunnen we bijna altijd voorspellen of, en zo ja wanneer, de runners knee zal verdwijnen.

    Wilt u graag teruggebeld worden voor meer informatie of wilt u een afspraak maken?